e-devlet şifresi vatandaşa yetmedi!

  • Ana Sayfa
  • e-devlet şifresi vatandaşa yetmedi!
e-devlet şifresi vatandaşa yetmedi!
E- Devlet şifresi almak için PTT’lere giden vatandaş şifre bulamadıklarından mağdur olduklarını kaydettiler.Abone ol

E- Devlet şifresi almak için PTT’lere giden vatandaş şifre bulamadıklarından mağdur olduklarını kaydettiler. PTT, “E- devlet şifresini Turksat adına veriyoruz. Yoğunluktan dolayı Turksat zarf yetiştiremiyor” dedi. Turksat ise “PTT Merkez Müdürlüklerinde yoğunluktan dolayı şifre kalmamış olabilir, başka merkez müdürlüğüne gidilerek alınabilir” açıklamasında bulundu.

Vatandaşların, “E- Devlet şifresi bulamıyoruz, kalmamış” şeklindeki şikayetleri üzerine tüketici platformu Sikayetvar.com PTT ve Turksat yetkilileri ile görüşerek konu hakkında bilgi aldı.

“Turksat Şifre Yetiştiremiyor”

PTT, yetkilileri sorunun e –devlet şifresi ile SGK’yı kullanmak isteyen vatandaşların yoğunluğu google reklam ndan kaynaklandığını belirterek, “PTT e – devlet şifresini Turksat AŞ. adına veriyor, PTT onlara aracılık yapmaktadır. Turksat şifre zarflarını yetiştiremiyor. Çok ciddi bir talep var. Bizler zarf talep ediyoruz, Turksat bu sorunun çözüleceğini kaydetti. Daha öncede bilgisayar sisteminden kaynaklanan sorundan dolayı bir sorun yaşadı şimdi de zarf yetiştirilemiyor. Kişiye tanımlı zarflar veriliyor. PTT, merkez, şube ve acenta yapılanması şeklindedir. Protokol gereği şifreyi merkezler vermektedir, şifre almak isteyen vatandaşlar www.ptt.gov.tr adresinden merkez müdürlüklerini bulabilirler” dedi.

“Şifre Merkez Müdürlüklerinden Alınmalı”

Turksat yetkilileri ise şifrelerin PTT merkez müdürlüklerinden bulunabileceğini kaydederek “ Yoğunluktan dolayı böyle bir uyarı verilmiş olabilir. Merkez müdürlükler aranıp şifre olup olmadığı sorularak gidilebilir. Şubalerden değil PTT merkez müdürlüklerinden şifreler verilmektedir. PTT merkez müdürlüklerinde yoğunluk nedeniyle şifre kalmamış olabilir, başka bir merkez müdürlüğüne gidilerek şifre temin edilebilir” açıklamasında bulundu.

“1 Şifre İçin Yarım Depo Benzin Harcadım”

Vatandaşlar ise Sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerde devlet hizmetlerinden şifre alamadıkları için yararlanamadıklarını ve mağdur olduklarını kaydettiler. E- devlet şifresi alamadığı için mağdur olduğunu ifade eden bir vatandaş yaşadığı sıkıntıyı şöyle dile getirdi:

“Pasaport vizesi almak için SSK hizmet dökümü lâzımdı. Hizmet dökümü alabilmem için e-devlet şifresi almam gerekti. PTT’de satıldığını öğrendim. Almak için karayollarından aracımla çıktım, Çiftlik-Gaziosmanpaşa-Bayrampaşa-Bayrampaşa Tepe-Esenler Şubelerinize gittim. Tabii, vakit olarak öğleden önce hiç birinde şifre kalmamış. 1 şifre almak için yarım depo benzin harcadım, ama yine de alamadım. Bu nasıl hizmettir, anlamıyorum. Devlet şifresiz hizmet vermiyor. Vatandaş olarak şifreyi parayla satın almak istiyorum, hizmet alabilmek için. Yine alamıyorum, üstüne o kadar zaman ve yarım depo benzin harcıyorum; ama yine de işimi çözemiyorum. 1 TL’lik şifre için dünyanın masrafını yapıyorum. Vize alamadığım için mağdur oldum. Buna kim bir açıklama yapacak çok merak ediyorum. Her gittiğim şube, “Şu anda stoklarımızda yok” diye cevap veriyor. Her şube, kapısına, “E-devlet şifresi kalmamıştır” diye yazı asmış. Eğer PTT, vatandaşa şifre veremeyecekse, kim verecek? Vatandaş, nerden, nasıl işini çözecek? “

ŞikayetVar Haber



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ