Saldırgan Rumlar AB takibinde

Saldırgan Rumlar AB takibinde
Karşıyakalı basketbolcuların uğradığı saldırı AB komisyonu tarafından takibe alındı. Basketbolcuların kaldığı oteli 1000 güvenlikçi koruyorAbone ol

Kıbrıs Rum Kesimi'nde FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası (G) Grubu'nda Apoel ile karşılaşmasının ardından saldırıya uğrayan Pınar Karşıyaka takımı oyuncularının güvenliğinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sağlandığı bildirildi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine, Türk sporcularının güvenliğinin sağlanması için kendisinin yoğun diplo sağlık sektörü seo matik temas trafiği uyguladığını, Devlet Bakanı Faruk Özak'ın da spor çevreleriyle yoğun temasa geçtiğini söyledi.

Egemen Bağış, konuyla ilgili olarak, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Druças ile 3 kere, AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile 2 kere, KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ile 2 kere ve KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile 2 kere görüştüğünü bildirdi.

Temaslar sonucu, oyuncuların kaldığı otelin çevresinin binin üzerinde güvenlik görevlisi tarafından güvenlik çemberine alınmasının sağlandığını ifade eden Bakan Bağış, Türk oyuncuların güven içinde olduğunu ve huzur içinde uyuduklarını belirtti.

"Süreci yakından takip ediyoruz" diyen Bağış, Türk oyuncuların yarın sabah Kıbrıs'tan Atina'ya geçeceğini ve gün ortasında da Türkiye'ye döneceklerini açıkladı. Egemen Bağış ve Faruk Özak'ın yarın oyuncuları karşılama hazırlıkları yaptıkları öğrenildi.

Devlet Bakanı Bağış, AB komisyon yetkililerinin, Türk makamlarına, süreci yakından izlediklerini ve oyunculara saldıranların yargılanma sürecini de yakından takip edeceklerini bildirdiklerini söyledi. Bağış, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konu hakkındaki hassasiyetini dile getirdiğini, gelişmeleri an ve an izlediğini ve Türk takımının tüm mensupları ile ilgili alınması gereken güvenlik önlemlerini kendisinin bizzat takip ettiğini kaydetti. Egemen Bağış, "Başbakanın talimatıyla takım oyuncularının güvenliği sağlandı" dedi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan Pınar Karşıyaka-Apoel maçının sonunda olaylar çıkmış, Türk oyuncular, spor salonunda maçın bitiminde taraftarların taş ve sopalı saldırısına uğramış, soyunma odası koridorlarında da devam eden olaylar sırasında gaz bombası atılmıştı.



Kategori : GÜNCEL