Hangi parti kiminle ittifak yapacak?

  • Ana Sayfa
  • Hangi parti kiminle ittifak yapacak?
Hangi parti kiminle ittifak yapacak?
Genel seçim yaklaşırken, yüksek seçim barajı partiler arası ittifak arayışını gündeme getirdi. Kulislerde öyle ittifak fantezileri var ki. İşte ittifaklar..Abone ol

CHP'nin yenilenmesi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin eski ülkücülere çağrı yapması, Demokrat Parti'de Tansu Çiller'in konuşulması, Saadet Partisi'nin başına Necmettin Erbakan'ın dönmesi yeni ittifak arayışlarını da beraberinde getirdi.

Tartışılan en sıcak siyasi konular ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in '8 parti bize katılacak' sözü ve CHP- BDP seçim ortaklığı.

Tüm bu çalışmaların hedefinde ise AK Parti iktidarı var. Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar köşe yazarlarının kritik zamanlarda yazdığı yazıları da arşivden çıkartıp 'Bu ayıp size yeter' başlığı ile kaleme aldığı yazısında geçmişe gönderme yapıp, son dönemin seçim ittifakı oluşumlarının analizini yaptı:

"(...)Birkaç gündür Kemal Kılıçd ohio seo aroğlu'na gaz veren yoldaş, candaş, partili, amigo, omurgasız ve malum yazarların arşivde tozlanan köşe yazılarını çıkarıp yeniden okudum.

Aman yarabbi, o ne öngörü öyle! AK Parti inişe geçti, ufukta (2007 seçimleri) CHP-MHP koalisyonu gözüküyor! AK Parti bitti, (27 Nisan gecesi) yarın teknokratlar hükümeti kuruluyor! AK Parti kapatılacak, Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan hapse atılacak!

Hüsamettin Cindoruk DP'yi toparladı, dördüncü parti olarak meclise girecek!

Referandumda (12 Eylül) hayır çıkacak! Ergenekon ve Balyoz'da U dönüşü davalar açılacak, yandaşlar Amerika'ya kaçacak! Şimdi..

Kemal Kılıçdaroğlu tek başına iktidara yürüyor, yandaşlar panikledi! Hiç sormayın, panikten ne yapacağımı şaşırdım. Hele Gürsel Tekinin 8 partiyi CHP çatısı altında birleşme projesini okuyunca heyecan katsayım tavan yaptı.

Hemen büyük mütefekkir Sabahattin Önkibar'ın bir yazısına flashback yaptım.

Yeni iktidarın formülünü orada aradım.

Necmettin Erbakan, Hüsamettin Cindoruk, Abdüllatif Şener, Sadettin Tantan, Osman Pamukoğlu, Haydar Baş, Mustafa Özbek ve Sadi Somuncuoğlu...

Fakat Kılıçdaroğlu yoktu.

Derken Yavuz Donat'ın yazısına rastladım dün. Sezgin Tanrıkulu ve Mesut Değerle temaslarını aktarırken CHP-BDP ittifakına zum yapmış.

Geriye kaldı 6 parti. Yaz... DSP (Masum Türker), DSHP (Rahşan Ecevit), Yeni Parti (Tuncay Özkan), İşçi Parti (Doğu Perinçek). Yukarıdaki ittifaktan Yurt Partisi (Sadettin Tantan) ile Bağımsız Türkiye Partisi'ni (Haydar Baş) bu safa çekersek 81 buluyor. Küçük bir jest yapıp Mustafa Özbek'i de CHP tarafına eklemleyelim.

Sanmayın Mehmet Haberal'ı unuttuk. Şimdi aday yapsanız, seçilse meclise nasıl gelecek? Allah korusun, yataktan kımıldasa hayati tehlikesi var.

Şimdi bana Çetin Doğan hastaneden çıkıp düğünde oynarken çekilmiş fotoğraflarını hatırlatıp "seçilirse iyileşir" demeyin, vardır doktorların bir bildiği, Atatürk, "Beni Türk doktorlarına emanet edin" demedi mi?"

TUVALETE BİLE GİDEMİYORLAR

Yazar yazısının sonunda Kılıçdaroğlu'na tavsiyede bulunmayı da ihmal etmiyor. 4 aydır maaş alamayan CHP'nin kanalı Halk TV'yi gündeme getirdiği için kanal çalışanlarının kendisini kahraman ilan ettiğini yazan Tayyar, Kılıçdaroğlu'na sesleniyor:

"Bakın “2-3 aydır ücretlerini alamıyorlar” demiştim, iki gündür mesaj yağıyor, bir anda Halk TV’nin kahramanı oldum. Meğer 4 aydır maaş alamıyorlarmış, su olmadığı için tuvalete bile gidemiyorlarmış, yakındaki alışveriş merkezlerinin tuvaletine gitmek zorunda kalıyorlarmış.

Kendi yoksulunuz açken başkasını nasıl doyuracaksınız? Onu geçin, beni Halk TV’de kahraman yaptınız ya bu ayıp da size yeter!"



Kategori : GÜNCEL