İzmir'de büyük uyuşturucu operasyonu

  • Ana Sayfa
  • İzmir'de büyük uyuşturucu operasyonu
İzmir'de büyük uyuşturucu operasyonu
Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, uyuşturucu ticaretine yönelik Gazipaşa ilçesinde başlatılan ve 6 ilde genişletilen operasyonda gözaltına alınan 37 kişiden 17'si tutuklandı.Abone ol

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, uyuşturucu ticaretine yönelik Gazipaşa ilçesinde başlatılan ve 6 ilde genişletilen operasyonda gözaltına alınan 37 kişiden 17'si tutuklandı.

Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından, uyuşturucu ticareti amacıyla kurulduğu iddia edilen bir suç örgütünün varlığının ortaya çıkarılm otel reklam ası ile Antalya'nın Gazipaşa, Manavgat ve Alanya ilçeleri ile Balıkesir, Isparta, Mersin'in Anamur ilçesi, İzmir'in Eski Foça ilçesi, Aydın'ın Kuşadası ve Bozdoğan ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlenen operasyonda yakalanan 37 kişi, sorgu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen aralarında 10 üniversite öğrencisinin de bulunduğu kişilerden 12'ü serbest bırakılırken, 25 zanlı tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.Nöbetçi mahkeme 8 zanlıyı, adli kontrol hükümleriyle serbest bırakırken, suç örgütüne liderlik ettiği iddia edilen Emras S. (26) ile suç örgütünün üyesi olduğu ve uyuşturucu madde ticaretinde bağlantılı olduğu iddia edilen zanlılar Abdullah Ş, Kader G, Atilla U, Mehmet Y, Veli K, Kadir S, Murat Y, Aydın Y, Aliye K, Gülsemin E, Çağatay A, Ayşe D. ve eşi Uğur D ile Murat Ş, Özgür D. ve Selahattin S, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yöneticisi ve üyesi olmak'' ile ''örgütlü uyuşturucu ticareti yapmak'' suçlamalarıyla tutuklandı.

Tutuklanan Kader G, Çağatay A, Aliye K. ve Gülsemin E'nin suç örgütünün hedef kitle olarak seçtiği iki üniversitenin öğrencileri olduğu belirtilirken, tutuklanan öğrencilerin, üniversite öğrencilerine uyuşturucu satışı ve satışa aracılık yaptıkları iddia edildi.

Jandarmanın 6 ilde düzenlediği operasyonda, 15 kilo kubar esrar, 250 gram kenevir tohumu, 4 ruhsatsız tabanca, 6 ruhsatsız av tüfeği ve 110 mermi ele geçirilirken, il ve ilçelerdeki uyuşturucu satışında kullanıldığı belirlenen 2 otomobile el konulmuş, suç örgütü üyelerinin yanı sıra, Aydın'daki Adnan Menderes ve Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitelerinde öğrenim gören 10 öğrenci de gözaltına alınmıştı.



Kategori : GÜNCEL