Eski savcıdan şok BDP iddiası!

  • Ana Sayfa
  • Eski savcıdan şok BDP iddiası!
Eski savcıdan şok BDP iddiası!
Demokratik Toplum Kongresi tarafından ortaya atılan özerklik tartışmalarına eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı'da girdi.Abone ol

Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) PKK'nın dediğinin dışına çıkamayacağını ve her kritik dönemde Ergenekon mahfilleri tarafından kullanıldığını öne sürdü. Avcı iddialarına son operasyonları örnek gösterdi.

İstihbarat Oyunları: Orduların Karanlık Senaryoları adlı kitabıyla adından söz ettiren Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, BDP, PK avukat seo K ve Ergenekon'un ilişkili olduğu iddiasını ortaya attı.

Yeni Akit'ten Üsame Karakış'a konuşan Avcı, BDP'nin özerklik talepleriyle ilgili şunları söyledi:

"Bu özerklik tabirinin içeriğini doldurmadılar. Bu talep kabul görmedi. KCK'nın muhtelif birimlerini inşa ettiler. Demokratikleşme standartları işareti verirken, özerklik istiyorlar ama ayrılma imajı vermiyorlar. Bu söylemler kendi içindeki çelişkiyi gösteriyor. Kürtçenin öğretilmesini istiyorsunuz, bunun için özerkliğe gerek yok. Zaten TRT Şeş kuruldu, bir takım adımlar atılıyor. Bazı yerlerin isimleri iade ediliyor. Bunlar önemli çalışmalar."

"POYRAZKÖY KAZILARI GERİ ADIM ATTIRDI"

Avcı, Poyrazköy'de kazılarla BDP'nin özerklik talepleri arasında bağlantı olduğunu iddia etti. Avcı, BDP'nin kazılar nedeniyle geri adım attığını ileri sürdü:

"Şu anki söylemleriyle demokratik açılımdaki tavırları birbirinden çok farklı. Poyrazköy'de silahlar çıkıp Ergenekon'a gözler çevirilince geri adım attılar. Çelişkili açıklamalara baktığımız zaman, BDP'nin çok yüzlü bir politika izlediğini görüyoruz. Samimiyetine güven duyulacak bir durum yok. Bu yapı pek çok mahfil tarafından da kullanılabilir. BDP, PKK'nın dediğinden başka bir şey yapamaz. Bir kelime ederek gündemi değiştiriyorsunuz Meclis Başkanı'ndan sert tepki gelince geri adım atıyorsunuz. Bunu samimi görmüyorum, kendilerinin de inandığını düşünmüyorum. Bu düşünceyi Türkiye kaldıracak bir potansiyele sahip değil. BDP, kritik dönemlerde Ergenekon mahfilleri tarafından kullanıyor ve inanmadığı adımlar atıyor."



Kategori : GÜNCEL