Ev ve kira fiyatları yükselecek mi?

  • Ana Sayfa
  • Ev ve kira fiyatları yükselecek mi?
Ev ve kira fiyatları yükselecek mi?
Faiz indirimi, kredi kullanımında sınırlama ve IMF'nin uyarıları konut sektörünü nasıl etkileyecek? İşte soruların yanıtları...Abone ol

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun konut kredilerine sınırlama getirmesi ve IMF'nin konut sektör en fazla müşteri getiren reklam nasıl verilir ünde 'balon' riski tartışmaları konut sektörünü nasıl etkileyecek? 2011'de konut ve kira fiyatları yükselecek mi?

İşte uzmanından bu soruların yanıtı...

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Turgay Tanes, 2010 yılında konut fiyatları ve kiraların Türkiye genelinde durağan kaldığını belirterek, ''Konut fiyatları alım için uygun seviyelerde. 2011 yılında beklenen konut talebi ve yeni konut arzları çerçevesinde konut fiyatlarında ve kiralarda artış sınırlı kalır. 2011'de konut arzındaki artış yüzde 10'ları bulabilir'' diye konuştu.

Tanes, ofis talebine ilişkin olarak da ''Kiralar henüz kriz öncesi dönmedi. 2011 yılına ilişkin olumlu ekonomik beklentilere bağlı olarak kiralama talebinde artış devam edecektir. Yabancı şirketlerin Türkiye'ye ilgisinin artmasıyla ofis kiralama talebi de artış gösterebiliyor'' dedi.



Kategori : GÜNCEL