Ermeni tasarısı nasıl engellendi?

  • Ana Sayfa
  • Ermeni tasarısı nasıl engellendi?
Ermeni tasarısı nasıl engellendi?
“Bronz Adam” lakaplı Cumhuriyetçi lider John Boehner, Ermeni tasarısının kadük olmasında büyük rol oynadı.Abone olABD Temsilciler Meclisi'nde Başkan Nancy Pelosi'nin gündeme almaya çalıştığı 252 sayılı Ermeni tasarısı gerginliği, 6 gün sonra dün nihayet bitti. Son g mini gastric bypass ün, devreye ocakta Meclis başkanlığını üstlenecek, "Bronz Adam" lakaplı Cumhuriyetçi lider John Boehner girdi ve 252 kadük oldu.

ABD Kongresi'nde cuma gününden beri devam eden 252 numaralı Ermeni tasarısı gerginliği, altı gün sonra nihayet bitti. Cuma günü Temsilciler Meclisi'nde oylanmayınca Washington'da tüm haftasonu kulisi süren, salı günü genel kurul gündemine yine alınmayan tasarı çarşamba da oylanmayınca, 111. Kongre'nin çalışmalarını sona erdirmesiyle kadük oldu.
Dün saat 11.00'de (TSİ 18.00) toplanan Temsilciler Meclisi'nde akşam saatlerine kadar tasarı gerginliği yine devam etti. Önceki gün Hürriyet'e yaptığı açıklamada, tasarı için "Bugün (salı) çok yoğun. Belki yarın" diyen Meclis Başkanı Nancy Pelosi, öğlen saatlerine kadar tasarıyla ilgili nabız yoklamayı sürdürdü.



Kategori : DÜNYA