Ermeni tasarısına 'şantaj' yorumu!

  • Ana Sayfa
  • Ermeni tasarısına 'şantaj' yorumu!
Ermeni tasarısına 'şantaj' yorumu!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi gündeminde düşmesiyle ilgili açıklama yaptı. Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Temsilciler Meclisi gündeminden düşen Ermeni tasarısı ve Kıbrıs Rum Kesimi'nde Türk sporculara yönelik saldırılarla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sözde Ermeni soykırım ta istanbul seo sarısının ABD Temsilciler Meclisi'nin gündemine gelmemesine ilişkin, ''Dün ABD Kongresinde Türkiye-Amerika ilişkilerine ve Türk-Ermeni ilişkilerine, Kafkasya'daki dengelere darbe vurabilecek bir gelişmenin olmamasından memnuniyet duyuyoruz. Gerçekten dün sağduyu bir kez daha hakim olmuştur'' dedi.

Davutoğlu, Ermeni tasarısının "Bu bir şantaj aracı olarak kullanılmaması" gerektiğini de ifade etti.

BARIŞ ZİHNİYETİ YERLEŞMEMİŞ

Kuzey Kıbrıs Rum kesiminde Pınar Karşıyaka'lı basketbolculara yönelik saldırıları da değerlendiren Davutoğlu, "Kıbrıs Rum yönetiminde barış zihniyeti yerleşmemiştir" dedi.

Davutoğlu, "Gerekli güvenlik önlemleri alınmamıştır. Sporcu kardeşlerimizin güvenliği için bir daha önce gerekli önlemlerin alınmasını istemiştik. Spor barışın kardeşliğin en yoğun olarak görülmesi gereken alan olmasına karşın, Kıbrıs Rum yönetiminde bu kültürün yerleşmemiş olduğunu gördük. Bu olayla ilgili Birleşmiş Milletler nezninde girişimlerde bulunduk. Affedilebilir bir durum değildir ve olayın takipçisi olmayı sürdüreceğiz."

Davutoğlu'nun dış politikaya ilişkin açıklamalarının devamını paylaşmayı sürdüreceğiz...



Kategori : GÜNCEL