TTB'den Bakan Akdağ'a sert tepki

  • Ana Sayfa
  • TTB'den Bakan Akdağ'a sert tepki
TTB'den Bakan Akdağ'a sert tepki
Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanı Akdağ'ın açıklamalarına tepki göstererek, hekimlerin istismar edildiğini iddia etti.Abone ol

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın TTB'yi 'sniper'a (keskin nişancıya) benzettiğini, Sağlık Bakanlığının hekimlere 'terminatör' gibi davrandığını ileri sürdü.

Bilaloğlu, Akdağ'ın iki gazetede yer alan açıklamalarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Birlik olarak sağlık sisteminin hekimlerin ve hastaların yararına olması için çalıştıklarını mikro beton uygulama belirtti.

Vatandaşların eşit, nitelikli, ulaşılabilir ve ücretsiz sağlık hizmeti için örgütlenmesi gerektiğini ifade eden Bilaloğlu, Türkiye'de daha önce sağlık hizmeti için sadece vergi alındığını, bugün ise vergi, prim, katkı payı, katılımı payı talep edildiğini savundu.

Sağlık konusunda vatandaşların yaptığı ödemelerin arttığını iddia eden Bilaloğlu, bu durumun ''sosyal devlet anlayışına sığmayacağını'' ileri sürdü.

Bilaloğlu, şunları kaydetti:

''TTB, hekimlerin 6-7 bin TL gibi ücretleri hak ettiklerinden emindir. Bu ücretleri performans gibi ödeme sistemleri yerine emekliliğe yansıyan güvenceli bir ücret olarak verilmesi gerektiğini de savunmaktadır. Sayın Bakan, bunu bir türlü kabul etmemektedir. Ayrıca aile hekimlerinin büyük çoğunluğu gelirlerinin önümüzdeki yıllar içinde yarıya yakın azalacağı endişesini somut olarak taşımaktadır. Hekimlerin çoğu belirsizlik içinde yaşamaktadır ve mutsuzdur. Bir başka ifade ile Bakana ve Bakanlığa güvenmemektedir.''

Sağlık Bakanı Akdağ'ın ''TTB'nin sipere yatıp alnından vurayım mantığı ile davrandığını'' belirttiğini savunan Bilaloğlu, ''TTB sniper gibi bekliyorsa Bakanlık hekimlere yönelik terminatör gibi davranmaktadır'' ifadesini kullandı.

Bakan Akdağ, bir gazetedeki demecinde ''Tam Gün Yasası sayesinde devlet ve üniversite hastanelerinde çalışan doktorların, hastaları istismar ederek ekstra para almalarına son verdiklerini'' belirtmiş, bir başka gazetedeki demecinde ise ''TTB'yi sniper gibi, sipere yatmış karşıdaki birisinin kafasını çıkarması ile onu alnından vurayım mantığı ile hareket ettiğini'' kaydetmişti.



Kategori : ÇALIŞMA HAYATI