BDP'lilerden 'suikast' iddiasına yanıt!

  • Ana Sayfa
  • BDP'lilerden 'suikast' iddiasına yanıt!
BDP'lilerden 'suikast' iddiasına yanıt!
AK Parti ile BDP arasında süren 'özerklik' tartışmaları durmak bilmiyor. Yeni tartışmanın gündemi ise AK Partili Ömer Çelik'in özerklik talebine ilişkin söylediği 'suikast' nitelemesi var. Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik'in BDP'nin 'Özerklik' çalışmalarına ilişkin söylediği "Tartışmalar Türkiye için bir suikas connecticut seo t girişimi" açıklamasına BDP'den yanıt geldi. BDP'liler AK Parti'li Çelik'i 'bilgisiz ve samimiyetsiz olmakla' suçladı.

Çelik'in sözlerini Habertürk'te katıldığı bir programda eleştiren BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Türkiye'nin 90 yıldır Kürt sorunun çözemediğini belirterek, "Bizler Türk'ün Türk, Kürt'ün Kürt, Alevi'nin de Alevi gibi yaşadığı demokratik bir Türkiye istiyoruz. Bunun gerçekleşmesinin tek yolu ise yasaların değişmesidir" dedi.

Ömer Çelik'e 'Suikastın ne olduğuna baksın' sözleriyle seslenen Sakık,"Kürt halkı yıllardır asimile edilmek isteniyor, baskı görüyor. Bu tutum sorunları çözmedi. Bunu herkesin bilmesi lazım" dedi. AK Parti iktidarıyla muhalefet partilerini 'rant sağlamak' iddiasıyla suçlayan Sakık,"Siyasiler Kürt sorunun rant sorununa dönüştürdüler. BDP yeni bir Anayasa için çalıştay düzenliyor. Demokratik Toplum Kongresi de özerkliği içeren başka bir taslak hazırlıyor. Siyasi partilerin görevi ortak bir konsensus oluşturarak yeni bir anayasa hazırlamak olması gerekirken, siyaset dünyası bu noktada değildir" dedi.



Kategori : POLİTİKA