'Haberal yasası'nda sürpriz gelişme

  • Ana Sayfa
  • 'Haberal yasası'nda sürpriz gelişme
'Haberal yasası'nda sürpriz gelişme
Yargıçların verdiği kararlardan dolayı doğacak tazminatları devletin ödemesi yönündeki yasa tasarası TBMM gündeminden geri çekildi.Abone ol

AK Parti, Prof. Mehmet Haberal’ın 9 hâkimi 1500’er lira tazminata mahkûm ettirmesi üzerine 3 milletvekilinin hazırladığı ‘Haberal Maddesini’ torba tasarıdan sürpriz bir adımla hipnoz geri çekti.

Vergi, prim borçlarından öğrenci affına kadar 150’ye yakın maddeyi içeren torba kanun tasarısı Prof. Mehmet Haberal’ın 9 hâkimi 1500’er lira tazminata mahkûm ettirmesi üzerine 3 milletvekilinin hazırladığı ‘Haberal Maddesi’yle kilitlenmişti. Kilit Ak Parti’nin dün akşam teklifi geri çekmesiyle açıldı.

TBMM PLAN-BÜTÇE ALT KOMİSYONUNDA

CHP ve MHP, ‘Haberal maddesi’ olarak bilinen Hukuk Muhakemeleri Yasası’ndaki değişikliklere sert muhalefet yaptı. CHP yöneticileri, bu tavrın tasarının üst komisyondaki ve Meclis Genel Kurulu’ndaki sürecini zora sokacağı gibi, Genel Kurul’da gelecek ay ele alınacak Türk Ticaret Tasarısı, Borçlar Tasarısı ve Hukuk Muhakemeleri Tasarısı’ndaki uzlaşmayı da bozacağını belirtti. Bunun üzerine Ak Parti yönetimi, 3 milletvekilinin önergelerini geri çektirdi. Bu kararla rahatlayan TBMM Plan-Bütçe Alt Komisyonu 150 maddeye yaklaşan torba tasarı üzerindeki çalışmasını dün gece tamamladı.



Kategori : GÜNCEL