Talabani'den Türkiye adına dil açıklaması

  • Ana Sayfa
  • Talabani'den Türkiye adına dil açıklaması
Talabani'den Türkiye adına dil açıklaması
Çırağan'da yapılan Kürt Zirvesi'nde Türkiye adına iki dil açıklaması Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'den geldi. İşte Türkiye hükümetinin açıklayamadığı iki dil takvimi.Abone olÇırağan'da yapılan Kürt Zirvesi'nde Türkiye adına iki dil açıklaması yapan Celal Talab yunanistan turist ani, "Türkiye anadilde eğitim konusundaki düzenlemeleri beş yıl içinde hayata geçirecek" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, önceki gün İstanbul'da görüştüğü BDP ve DTK temsilcilerine Türkiye'deki devlet yetkilileriyle görüştüğünü, yetkililerin "Beş yıl içinde anadil konusundaki yasal düzenlemeleri hayata geçirme çalışmaları yapıyoruz" dediğini aktardı.

TÜRKİYE KÜRTÇE BİLEN ELEMAN YETİŞTİRİYOR

Taraf gazetesinin haberine göre;Talabani, Türkiye'nin bu amaçla Kürtçe bilen eleman ve personel yetiştirilmesine hız verdiğini, bu elemanların bir çoğunun da K. Irak'taki üniversitelerde eğitim gördüğünü söyledi. Talabani bir avukatı aracılığıyla İmralı'ya gönderdiği mektupta Abdullah Öcalan'a "Kesinlikle haziran seçimlerine kadar ateşkesi bozma. Sabırlı ol, bekle" dedi.



Kategori : GÜNCEL