Cumhuriyet bu hatayı nasıl yaptı?

  • Ana Sayfa
  • Cumhuriyet bu hatayı nasıl yaptı?
Cumhuriyet bu hatayı nasıl yaptı?
Cumhuriyet gazetesinden görülmemiş hata. Gazete yönetimi başka haberi yazan kişi başka dilden konuştu.Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Cumhuriyet gazetesinden görülmemiş hata. Gazete yönetimi başka haberi yazan kişi başka dilden konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fethullah Gülen'i öven PM üyesi Muhammed Çakmak'ı uyardığı manşet haberin 8. sayfadaki devamında konuyla ilgili tek satır bile yer almadı.

'Türkiye ayrıştırılıyor' manşetiyle okurların karşısına çıka ersağ 2023 n Cumhuriyet gazetesinin ne yapmak istediğini anlayan olmadı. Daha doğrusu kimse işin içinden çıkamadı. Çünkü haberde iki farklı metin söz konusuydu ve yanlışlık öyle böyle değildi.

Yazar Utku Çakırözer imzalı haberin ana konusu 'iki dilli yaşam' ve 'özerklik' tartışmalarıyla ilgiliydi. Gelin görünki 1. sayfadaki haberin ikinci alt başlığı 'PM üyesi Çakmak'ı uyardı' şeklindeydi.

Haberde "Kılıçdaroğlu, Gülen'e yönelik sözleri nedeniyle partide sıkıntı yaratan Muhammet Çakmak'ı da "PM üyeleri parti kurallarına uygun söylemde bulunacak" sözleriyle uyardı" şeklindeki ifadeler yer aldı.

Haberin devamı için 8. sayfayı çevirenleri sürpriz bekliyordu. Çünkü Çakmak ile ilgili tek satır yoktu. Kılıçdaroğlu'nun Çakmak'ı hangi sözlerle eleştirdiğini merak edenler hayal kırıklığına uğradı. Okurlar Kılıçdaroğlu'nun BDP'yi ve Başbakan Erdoğan'ı eleştiren sözleriyle karşılaştı.

UNUTULDU MU?

CHP'nin görüşlerini bağlayan tek kişinin Kılıçdaroğlu olduğu kabul edilirse olayın bir de siyasi boyutu var. Kılıçdaroğlu böyle bir sözü söylemiş ama sayfada yer almamış ise zaten yanlış. Şayet söylememiş ise ikinci ve daha büyük yanlışa imza atılmış demektir.

Manşet haberin baskıya verilmeden önce kontrol edilmemesi 'Yazı işleri' hanesine büyük eksi puan olarak yazıldı. İster 'teknik hata' deyin ister başka bir şey, ortada gözler görülen bir hata var...



Kategori : MEDYA