Kürt asıllı bakan BDP'ye seslendi

  • Ana Sayfa
  • Kürt asıllı bakan BDP'ye seslendi
Kürt asıllı bakan BDP'ye seslendi
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da 'özerklik' tartışmalarına katıldıAbone ol

İki dilli yaşam ve özerklik tartışmaları Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın gündemindeydi. Üniversite yıllarında ülkücü olduğunu anlatan Çağlayan'ın BDP'ye verdiği cevap dikkat çekiciydi: "Kürt asıllıyım ama ülkemin birlik ve beraberliğinden yana oldum." vajinismusta hipnoz tedavisi

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 2. Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı'nda 337. kısa dönem askerlik yapan oğlu Kaan Çağlayan'ın yemin törenine katılan Bakan Zafer Çağlayan, BDP'nin özerklik ile ilgili çabalarına net yanıtlar verdi.

Devrek'ten sonra Ankara'da Kazakistan Başbakan Yardımcısı ile görüşeceğini söyleyen Bakan Zafer Çağlayan, Devrek Öğretmenevi'nde öğlen yemeği yedi. Yemek sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çağlayan, BDP'nin özerklik çabalarını değerlendirdi.

"BÜTÜNLÜĞE ZARAR VERİR"

AK Parti'nin BDP'nin kararına yanıtının açık ve net olduğunu aktaran Çağlayan, Türkiye anayasasında ülkenin birliğinin, bayrağının ve yönetim biçiminin belli olduğuna dikkat çekti ve yeni anayasanın hazırlandığı dönemde bu durumun sürece zarar vereceğini söyledi. Kendisinin Kürt asıllı olduğunu belirten Bakan Zafer Çağlayan, üniversite yıllarının ülkücülükle geçtiğini söyledi. Çağlayan, şöyle anlattı: "O karara bizim zaten yanıtımız bellidir.



Kategori : POLİTİKA