BDP'li Gültan Kışanak yemin etti

  • Ana Sayfa
  • BDP'li Gültan Kışanak yemin etti
BDP'li Gültan Kışanak yemin etti
BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak Türkiye'nin bölünmesini istemediğini yemin ederek anlattı.Abone ol

Özerklik tartışmaları ister istemez kamuoyunda 'Türkiye bölünüyor mu?' sorusunu gündeme getirdi. Eleştirilerin odağındaki isim BDP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, tepkilerden bunalmış olacak ki canlı yayında "Vallahi billahi bölünmek istemiyoruz" dedi.
Araya giren program sunucusu Balçiçek İlter, "Ama daha da çok söylemek lazım birilerini mutlu edecekse montana seo eğer" diye karşılık verdi.

Habertürk televizyonunda Balçiçek İlter'in sunduğu 'Söz sende' programına konuk olan Kışanak, özerklik tartışmalarıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Kışanak 'özerkliğin' “yerel yönetimlerin yeniden düzenlenmesinden" ibaret olduğunu savundu.

'TÜRKİYE BU KORKUYLA YÜZLEŞMELİ'

Kışanak “Dünya genelinde yerinden-özerk yönetimler demokrasi için vazgeçilmezdir. Yerel ve yerinden yönetimin güçlü olması demokrasi kriterlerinden birisidir. Eğer Türkiye'de bir demokrasi vizyonu varsa bu, yerel yönetimleri güçlendiren onlara özerklik tanıyan görev ve sorumluluklarını arttıran bir perspektif olmalı. Türkiye bu korkuyla yüzleşmeli” dedi...

'ÖZERKLİĞİ DOĞRU YERDEN TARTIŞAMADIK'

BDP Eşbaşkanı Kışanak "Türkiye bölünüyor mu?" Sorusuyla ilgili şunları söyledi:

“Bölünürüz diye diye iki toplum birbirine yabancılaştı. Artık komşuluk ilişkilerine bile yansıdı. Asıl şimdiye dek yapılanlar Türkiye'yi bölünmenin eşiğine götürdü. Farklılıklarımızı görerek, birbirimize saygı duyarak nasıl yaşayacağız önemli olan bu. Bunlarla yüzleşmeliyiz. Ülkemiz çok kültürlü-çok dilli ne güzel. Farklılıklarımıza rağmen bir arada yaşabiliriz. Kürtler artık bu konuda ızdırap çekiyor. Sürekli böyle hani “vallahi billahi bölünmek istemiyoruz, vallahi billahi bölünmek istemiyoruz” demekten... Demokratik özerkliği doğru yerden tartışamadık.”



Kategori : POLİTİKA