Davutoğlu'ndan İsrail'e sıcak mesaj

  • Ana Sayfa
  • Davutoğlu'ndan İsrail'e sıcak mesaj
Davutoğlu'ndan İsrail'e sıcak mesaj
Gazetecilerle 2010 yılı dış politikasını değerlendiren Dışişleri Bakanı Davutoğlu İsrail ile ilgili sıcak mesaj verdi.Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu İstanbul'da gazetecilerle bir araya geldi. 2010 yılında diplomatik alanda meydana gelen gelişmeleri değerlendiren Davutoğlu, İsrail'le barışma niye north california seo tleri olduğunu açıkladı.

Davutoğlu, ''Türkiye'nin İsrail ile barışmaya niyeti var mı? 26 Aralık Pazar günü İstanbul'a gelecek olan Mavi Marmara adlı gemiyi karşılayacak mısınız?'' sorusu üzerine şunları söyledi:

''İsrail ile barışma niyetimiz var. Bütün ülkelerle barıştan yanayız. Arabuluculuk yürüttüğümüz bir ülkeyle ilişkilerimizin kötü olmasını niye isteyelim. Karşıdan da aynı irade gelmeyince zorluk yaşıyoruz. Bizde irade var ama karşı tarafta irade oluşturmak çok zor. Yangın uçağı gönderme kararı iki dakika sürdü. İsrail'de benzer bir karar Türkiye'ye dönük alınması gerekseydi, koalisyon arasında günlerce tartışma çıkardı, tartışma basına sızardı, iş olmazdı. Herkesin sıkıntısı aynı. Öylesine bir koalisyon yapısı var ki, içlerindeki rekabet dışa karşı rekabetten daha çetin. Uluslararası sularda Türk vatandaşları öldürüldü, bu gerçeği başka hiçbir şey örtemez. Türkiye'ye hiçbir suç yüklenemez."



Kategori : POLİTİKA