Demirtaş'tan Erdoğan'a hodri meydan!

  • Ana Sayfa
  • Demirtaş'tan Erdoğan'a hodri meydan!
Demirtaş'tan Erdoğan'a hodri meydan!
BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş'ın gündeminde özerklik vardı. Abone ol

İNTERNETHABER.COM-BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmasına, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) geçen hafta açıkladığı 'Demokratik Özerklik' taslağı ardından yaşanan siyasi gerilimler damgası georgia seo nı vurdu.

Başbakan Erdoğan'ın ve hükümet temsilcilerinin 'suikast' ve 'bölünme' temelli sözlerine yanıt veren Demirtaş, "Bir ülkenin Başbakanı alacağı oyu ülkesinden daha değerli görebilir mi?' dedi. Başbakan Erdoğan'ın bölünme iddialarını da eleştiren Demirtaş,"Ben bu ülke için canımı veririm. Sen ne verirsin Sayın Başbakan?" diye sordu.

"Bu ülkede, taş, slogan atmak yasak, yürüyüş yapmak yasak, yumurta atmak, dağa çıkmak yasak, siyaset yapmak yasak. Peki ne yapalım o halde? Hepsi yasaksa birileri çıkıp bize ne yapacağımızı anlatsın. Başbakan 'bir çözüm önerisi olan varsa dinlemeye hazırız' dedi. İşin asıl muhatabı sorunu yaşayan çözüm geliştiriliyor. Söylenenlere bakın. İsmi Kürt sorunu Kürt'ün kendisi çözüm öneriyor. Provokasyon diyorlar. Bir ülkenin Başbakanı alacağı oyu ülkesinden daha değerli görebilir mi? Ben bu ülke için canımı veririm. Sen neyini verirsin sayın başbakan? 'Açılım yapıyorum' diyen bir hükümetin içine düştüğü durum içler acısıdır.



Kategori : POLİTİKA