Terörü rüşvet mi besliyor?

Terörü rüşvet mi besliyor?
ABD'nin 'teröre karşı küresel savaş' doktrini, milyarlarca dolarlık rüşvet, yolsuzluk ve dolandırıcılık ağı oluşturduğu iddia edildiAbone olABD'nin teröre karşı yürüttüğü küresel savaş, işgal altındaki ülkelerde geniş çaplı rüşvet ve yolsuzluk ağına yol açtı. ABD ordusunun california seo da karıştığı yolsuzluklarla ilgili en az 100 dava açıldı

ABD'de 11 Eylül saldırılarının ardından benimsenen 'teröre karşı küresel savaş' doktrini, milyarlarca dolarlık rüşvet, yolsuzluk ve dolandırıcılık ağı oluşturdu. İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Times, Amerika'nın Irak ve Afganistan savaşlarıyla ilgili yaptığı özel araştırmada , Pentagon'un bu ülkelerdeki askeri personeline yolladığı milyarlarca dolarlık gıda ve askeri mühimmat operasyonuna, rüşvet, dolandırıcılık, kaos ve yolsuzluğun karıştığını belirtti.

Makalede, Amerikan müfettişlerinin bu ülkelerle ilgili 100'den fazla yolsuzluk davasını araştırdığı, en az bir düzineden fazla Amerikan askeri personelinin Pentagon kontratlarını yerel firmalara vermelerinden kaynaklanan rüşvet davası nedeniyle hapis cezası aldığı bilgileri yer aldı.



Kategori : DÜNYA