Türkiye İran kadar bile olamadı!

  • Ana Sayfa
  • Türkiye İran kadar bile olamadı!
Türkiye İran kadar bile olamadı!
Türkiye birbiri ardına gelen benzin zamlarına yeterli tepkiyi gösteremezken, dünyanın en ucuz benzinini kullanan İran'da sübvansiyonların kesilmesi akaryakıt satışlarına ağır darbe vurdu. Abone ol

Akaryakıttan alınan yüksek vergi ve üst üste yapılan zamlara karşın vatandaşın tepkisi sınırlı sağlık sektörü seo kalırken, İran tam tersi bir tablo sergiliyor. Dünyanın en ucuz benzinini kullanan ülkelerin başında gelen İran'da hükümetin bu ay yakıt ve gıdada uyguladığı sübvansiyonları kesmeye başlamasının ardından yakıt tüketimi yüzde 20 oranında azaldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Royanyan, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, sübvanse edilen benzinin fiyatının dört kat artırılmasından sonra tüketimin yüzde 20 düştüğünü söyledi.

Nükleer programı nedeniyle BM'nin sıkı yaptırımlarına maruz kalan Tahran yönetimi, ekonomik sıkıntıdan çıkma çabaları kapsamında 19 Aralık'ta sübvansiyonları kesmeye başlamıştı. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, sübvansiyonların kaldırılması planının İran ekonomisi için 50 yılın "en büyük ameliyat" olduğunu belirterek, görev süresinin sona ereceği 2013 yılına kadar tüm sübvansiyonların kaldırılacağı taahhüdünde bulunmuştu.



Kategori : DÜNYA