Diyarbakır O'nu güllerle karşıladı

  • Ana Sayfa
  • Diyarbakır O'nu güllerle karşıladı
Diyarbakır O'nu güllerle karşıladı
Gül'ün kritik Diyarbakır ziyareti demokratik özerklik tartışmalarının gölgesinde yapılıyor. Gözler Gül'ün vereceği mesajdaAbone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kritik Diyarbakır ziyareti coşkulu başladı. Zılgıtlarla karşılanan Gül'ün demokratik özerklik tartışmalarının gölgesinde yapılan iki günlük ziyaretinde ilk mesaj dille ilgili oldu.

Gül, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaretinde, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçedir, bu böyle de devam edecektir. Ayrıca devletin ve kamu kurumlarının dili Türkçedir, ortak dilimizdi seo hizmeti r'' dedi. Baydemir'in hediye ettiği Kürtçe-Türkçe sözlüğü "Verdiğiniz lügatı memnuniyetle aldım. Bu da tabi buranın bir sosyolojik gerçeğidir'' diyerek kabul etti.

BDP'Lİ BELEDİYEDEN SICAK KARŞILAMA

Gül'ün gezisinde en çok dikkat çeken nokta ise BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin sıcak tavrı oldu. Gül, belediyenin kent meydanlarına astığı, "Sayın Cumhurbaşkanımız kentimize hoş geldiniz" yazılı Türkçe-Kürtçe pankartlarla karşılandı. Gül ile Baydemir arasındaki sıcak temas dikkat çekti.

POŞULU ZILGITLI KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Gül'ün MGK'nın "Tek dil, tek bayrak ve tek devlet" açıklamasının ardından yapılan kritik Diyarbakır ziyareti başladı. Gül'ün Diyarbakır'a inişi sırasında havaalanında karşılama töreni yapıldı. Gül'ün uçağı havaalanına inerken çok sayıda savaş uçağı uçuş yapması dikkat çekti.  Gül'ü, Diyarbakır Havaalanı'nda Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak ve öteki yetkililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de Diyarbakır'a geldi.

Törenin ardından havaalanının çıkışında bekleyen vatandaşların zılgıtlarla karşıladığı Gül'e karanfil sunuldu. Bir vatandaş da Gül'e doğu ile özdeşleşen poşu verdi.




GÜL'E GÜLLÜ KARŞILAMA

Karşılama töreninin ardından Gül ilk ziyaretini Valiliğe yapmak için yola çıktı. Gül'ün konvoyu yoğun ilgi nedeniyle zor ilerledi. Valilik önünde de halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gül'ü alkışlarla karşılayan vatandaşlar Cumhurbaşkanına "gül" hediye ettiler.



Kategori : POLİTİKA