İzmir taşeronlara son vermeyi istiyor

  • Ana Sayfa
  • İzmir taşeronlara son vermeyi istiyor
İzmir taşeronlara son vermeyi istiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron işçileri, bugün yapılan ihaleyi belediyenin kazanmasını istiyor.Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanındaki park ve bahçelerin bakım, onarım, dikim ve sulama işlerini kapsayan hizmet alımı ihalesi yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce belediyenin taşeron firmalarından hizmet alımı şeklinde gerçekleştirdiği ihaleye belediye şirketlerinden İzenerji'de girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun belediyede taşeronlaşmaya son vermek istediği şeklindeki açıklamalarından sonra yaklaşık bin 300 taşeron işçinin merakla beklediği bugünkü ihal seo eye toplam 4 firma katıldı.

Umudunu bugünkü ihaleye bağlayan taşeron işçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde gün boyu beklediler. Saat 16.00'ya kadar süren ihaleye belediye bünyesinde hizmet veren İzenerji şirketinin yanı sıra Akdeniz, Kürşad ve Hazar firmaları da teklif verdi. Tekliflerin değerlendirilmesinden sonra ihale komisyonunun önümüzdeki günlerde sonuçları açıklayacağı, ihalenin toplam 7 milyon metrekare büyüklüğündeki park ve bahçeyi kapsadığı öğrenildi.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Cafer Gonca, ihaleyi İzenerji şirketinin kazanması halinde daha önce taşeron olarak çalıştırılan bin 300 kişinin belediye şirketinde 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren kadrolu olarak işbaşı yapacağını söyledi.

Kentin kuzey ve güneyinde yer alan yeşil alanların bakım onarım ve sulama işlerini kapsayan ihale sonucunu merakla beklediklerini belirten Gonca, şunları kaydetti:

''İhale sonucuna yasal süresi içinde itiraz olmazsa işçiler 1 Ocakta iş başı yapacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamada belediye çatısı altında taşeronlaşmayı bitireceğini söylemişti. İhaleye de bu amaçla belediye şirketi olan İzenerji de katıldı. İhaleyi belediye şirketinin alması durumunda daha önce taşeron firmada çalışan işçilerin tamamı belediye şirketinde kadrolu olacak. Umarım Sayın Kocaoğlu'nun taşeronlaşmayı bitirmeye yönelik düşüncesi hayat bulur ve İzmir'deki bu uygulama diğer kentlerdeki büyükşehir belediyelerine de örnek olur. Eğer ihale İzenerji'de kalırsa belediyedeki taşeron işçi çalıştırma uygulaması yüzde 80 oranında bitmiş olacak.''

Öte yandan, ihaleyi belediye şirketinin alması halinde daha önce Karşıyaka Belediyesine ait Kent A.Ş şirketinde çalışırken işten çıkarılan 274 Kent A.Ş işçisinin de bu kapsamda belediyede çeşitli birimlerde işe alınacağı öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL