Bakan Eker'den muhalefete cevap

Bakan Eker'den muhalefete cevap
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, çiftçilerin borç içiresinde olduğu yönündeki iddiaları reddetti!Abone ol

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, çiftçi, bir yıl içinde aldığı kredinin yüzde 98'ini geriye ödeyebiliyorsa, bu çiftçinin bir borç batağında olduğunu iddia etmenin gerçeklerle bağdaşmayacağını söyledi.

Genel Kurulda milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayan Bakan Eker, 2009 ile 2010 Temmuz dönemi istihda mikro beton zemin m rakamları karşılaştırıldığında, tarımsal istihdamda 328 binlik bir artış sağlandığını belirtti.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK

''Çiftçilerin borçlu olduğu'' ifadesinin doğru olmadığını söyleyen Eker, ''Eğer çiftçi bir yıl içinde aldığı kredinin yüzde 98'ini geriye ödeyebiliyorsa, o zaman bu çiftçinin bir borç batağında olduğunu iddia etmek gerçeklerle bağdaşmaz'' dedi.

Tarım kredi kooperatiflerinde de geriye dönüş oranının yüzde 96-97 olduğunu dile getiren Eker, ''Devri iktidarınızda çiftçi aldığı 100 lira kredinin sadece 38 lirasını geriye ödeyebiliyordu. O gün çiftçi 529 milyon lira kredi kullanabiliyordu, bugün 10 milyar liranın üzerinde'' diye konuştu.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Eker, 23. dönemde sorulan 245 sözlü sorudan 33 tanesi hariç, diğerlerini cevapladığını belirterek, 57. Hükümetin Tarım Bakanına 90'ın üzerinde sözlü soru sorulduğunu ve bunlardan sadece üç tanesine cevap verildiğini kaydetti.

Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Trakya bölgesinin şap hastalığından arı hale getirildiğine işaret eden Bakan Eker, sadece burayı hastalıktan korumak için kurbanlık ithal etiklerini söyledi.

Eker, faizsiz kredi uygulaması çerçevesinde bugüne kadar 2 milyar lira kredi kullandırıldığını bildirdi.



Kategori : POLİTİKA