Ergenekon bağlantılı yeni dava

  • Ana Sayfa
  • Ergenekon bağlantılı yeni dava
Ergenekon bağlantılı yeni dava
İddianamesini Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sait Demiröz'ün hazırladığı davada 14'ü tutuklu 46 sanık, 2011 Nisan ayında ilk defa hâkim karşısına çıkacak.Abone ol

Ergenekon davasıyla bağlantılı olarak İzmir'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan işadamı A.M. ve Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi A.Ş.'nin de aralarında bulunduğu 46 zanlı hakkında s ebay seo ilahlı suç örgütü kurma, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık, hürriyeti tahdit, hürriyetten yoksun kılma, şantaj, kişisel özel verileri kaydetme, nitelikli yağma ve görevi kötüye kullanma suçlarından İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamesini Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sait Demiröz'ün hazırladığı davada 14'ü tutuklu 46 sanık, 2011 Nisan ayında ilk defa hâkim karşısına çıkacak.

Davanın 156 sayfalık iddianamesinde, Ergenekon davası sanıklarından İbrahim Şahin'in adamı olduğu iddia edilen Kayserili işadamı A.M. ile K.Y. ve G.A. hakkında, 35 suçtan toplam 320'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nin eski müdürü N.K. ile Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü C.Ü. hakkında ise silahlı suç örgütü kurmak, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından 45'er yıl hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıklar hakkında da değişik suçlardan 6 ile 21 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.



Kategori : GÜNCEL