Yeraltından Kılıçdaroğlu'na taş attılar

  • Ana Sayfa
  • Yeraltından Kılıçdaroğlu'na taş attılar
Yeraltından Kılıçdaroğlu'na taş attılar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 30 madencinin öldüğü ocağa indi.Abone ol

Kılıçdaroğlu madene iner de bakanlar inmez mi? Taner Yıldız ve Ömer Dinçer, Zonguldak'ta yerin yüzlerce metre altında yeni yıla girdi. Kılıçdaroğlu'nun yeni yıla farklı bir madende girmesine üzüldüğünü söyleyen Dinçer, "Sorunu fark etsinler, belki bunun üzerinden siya avukat reklam set yapma yerine ortaklaşa çözümler üreteceğimiz bir platform oluşturma şansını yakalarız" diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Yılbaşı için ilk Zonguldak Karadon Maden Ocağı programı yaptı. Bunun duyulması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji Bakanı Taner Yıldız'da aynı ocakta yılbaşını geçireceklerini bildirdiler. Bunun üzerine Kıldaroğlu programını değiştirdi ve yine madene indi. Ancak Kılıçdaroğlu bu sefer Soma'daydı. Karadon ise bakanlara kaldı. İşte iki bakan yılbaşını Madencilerle geçirdi.

Zonguldak Karadon Maden Ocağı'na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında işçilerle yemek yedi, 17 Mayıstaki grizunun meydana geldiği eksi 540 kodunda incelemelerde bulundu.

Bakan Dinçer ve Yıldız, Zonguldak'ın Gelik beldesinde 17 Mayısta 30 madencinin yaşamını yitirdiği grizu faciasının meydana geldiği kömür ocağına girmek için işçi kıyafetlerini giymelerinin ardından gaz maskesi, baret ve madenci feneri gibi ekipmanları aldı, kişisel koruyucuların nasıl ve hangi durumlarda kullanıldığına yönelik kurum yetkililerince bilgilendirildi.



Kategori : POLİTİKA