Bu şirket Rusya'dan 10 bin gelin aldı

  • Ana Sayfa
  • Bu şirket Rusya'dan 10 bin gelin aldı
Bu şirket Rusya'dan 10 bin gelin aldı
Türk-Rus Toplumsal Forumu Eşbaşkanı ve Enka’nın kurucusu Şarık Tara, Rusyada çalışan 93 bin işçinin 10 bin rus gelin getirdiğini söyledi.Abone ol

Türk İş Adamı, Türk-Rus Toplumsal Forumu Eşbaşkanı Şarık Tara, Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlaşmanın sırrını açıkladı. Tara, ENKA Holding'in Rusya şantiyelerinde bu güne kadar 93 bin Türk işçi çalıştığını vurguladı. Tara, " Rusya'dan 10 bin gelin aldık. Yani işçilerimizden 10 bini Rus kızlarıyla evlendi" dedi.

Şarık Tara, bir gurup gazeteciyle sohbetinde ilginç açıklamalarda bulundu. Tara'nın açıklamalarını Milliyet gazetesinden Serpil Yılmaz Sobe yazdı.

(...)
Tara, Enka’nın Barbaros Bulvarı’ndaki ofisindeki, sohbette müteahhitlik hizmeti verdiği ülkeleri sıralıyor:
Arnavutluk, Umman, Kazakistan, Ukrayna, Saraybosna, new jersey seo Angola, Suudi Arabistan, Çin, Libya, Kuveyt, Tacikistan, Dominik Cumhuriyeti, Hırvatistan, Irak, Afrika Ginesi, Almanya, HollandaÖ ve elbette Rusya.
Türkiye’nin 1987 yılında Rusya ile imzaladığı ilk doğalgaz anlaşması yürürlüğe girerken, bir yıl sonra da bu ülkeye müteahhit olarak Tara girmişti.

Tara, Enka'nın Rusya'da 113 proje tamamladığını ve halen 27 şantiyesinin çalışır durumda olduğunu belirtiyor:
-Enka son 22 yılda Rusya’dan aldığı taahhüt işlerinin toplamı 6.5 milyar dolara, gayrimenkullerden elde ettiği yıllık kira gelirleri ise 400 milyon dolara ulaştı.
Enka’nın kurulduğundan bugüne kadar geçen 50 yıllık sürede yaptığı işlerin yüzde 35’i Rusya’da, yüzde 30’u Türkiye’de gerçekleşti...

Şarık Tara’nın Rusya ile kurduğu bu ekonomik ilişkiler, 11-12 Mayıs 2010 tarihlerinde Türkiye’ye gelip 20 kadar belge imzalayan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ’in ziyareti ile yeni bir boyut kazandı.

Bu ziyaret sırasında kurulan “Üst Düzey İşbirliği Konseyi ”  (ÜDİK)  kapsamında, iki ülke sivil toplum kuruluşlarını yakınlaştırmak; sanat, spor ve kültür gibi alanlarda işbirliklerini geliştirmek amacıyla “Türk-Rus Toplumsal Forumu ” oluşumuna karar verildi.
26 Eylül’de Ankara’da yapılan ilk toplantıda Forum’un başkanlığına Tara, yardımcılıklarına ise Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Taşansu Türker ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği’nden Dr. Murat Bakır  seçildi.

FORUMDA KİMLER VAR?

Forum’a seçilen üyeler, Rusya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerde öne çıkan isimler...
Enka’nın Rusya’daki şantiyelerinde mühendis olarak işe başladıktan sonra bu ülkenin en büyük müteahhitleri arasına girmeyi başaran Rönesans’ın sahibi Erman Ilıcak, tarihçi İlber Ortaylı, Rusya’ya Efes Pilsen’i sevdiren Tuncay Özilhan, yine bu ülkede ilk bankacılık yatırımı ihraç edenlerden Hüsnü Özyeğin , Prof. Gülsün Sağlamer, Büyükelçi Volkan Vural seçildi.
Genel Sekreterliğe Tara’nın DEİK bünyesinde uzun yıllar birlikte çalıştığı Çiğdem Tüzün getirildi.

YAŞAR KEMAL, ZÜLFÜ LİVANELİ

Forum çalışmalarının ilkine Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, Alev Alatlı, Ataol Behramoğlu, Atilla Dorsay gibi yazar ve sanatçıların yanı sıra, eski dışişleri bakanlarından Emre Gönensay, yine eski bakanlardan Bülent Akarcalı ve Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi Aydın Sezgin, akademisyenlerden ise İlter Turan ve Hakan Aksay katıldı.



Kategori : GÜNCEL