İzinsiz mesaja ceza yağacak

İzinsiz mesaja ceza yağacak
İnternet kullanıcılarına isteği dışında siyasi propaganda, cinsel ya da doğrudan pazarlamayla ilgili ileti gönderene 100 bin TL’ye kadar ceza geliyor.Abone olİnternet kullanıcılarına isteği dışında siyasi propaganda, cinsel ya da doğrudan pazarlamayla ilgili ileti gönderene 100 bin TL’ye kadar ceza geliyor

Star gazetesinin haberine göre, hükü missouri seo met, internet kullanıcısı vatandaşı hem maddi hem de manevi korumak için yeni bir yasa tasarısı hazırlayarak TBMM’ye gönderdi. Tasarıyla, vatandaşı rahatsız eden istenmeyen elektronik postalara çeki düzen verilirken, internet üzerinden yapılan alışverişler için de vatandaşın yanıltılmaması amaçlanıyor.


Tasarıya göre abone ve kullanıcılara, önceden izin almadan siyasi propaganda ya da cinsel içerikli telefon mesajı, faks ya da elektronik posta gönderenlere 10 bin TL’den 100 bin TL’ye kadar idari para cezası verilecek. Tasarıya göre, internet üzerinden sipariş veren vatandaşa satıcı firma siparişin onaylanması aşamasında ve ödeme bilgileri girilmeden önce, ödeyeceği toplam bedel ve sözleşme şartlarını açıkça göstermek zorunda olacak. Sipariş teyidi de gecikmeksizin yapılacak. Hizmet sağlayıcı sicil numarasını, sicil numarası yoksa kendisinin tanınmasını sağlayacak bilgileri, uyuşmazlık çözüm mekanizmalarına ilişkin bilgileri vermek zorunda. Ayrıca sözleşme metinlerinin alıcı tarafından saklanmasını da sağlaması gerekiyor.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ