Film icabı çalacaklardı hırsızlar kaptı!

  • Ana Sayfa
  • Film icabı çalacaklardı hırsızlar kaptı!
Film icabı çalacaklardı hırsızlar kaptı!
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında sağlanan fon ile çekilen Sultanın Sırrı filminde kullanılan sandık, yapımcı şirketin Beylerbeyi'ndeki deposundan çalındı.Abone ol

GAZETECİLER.COM Hırsızlar, tarihi eser zannettikleri sandıkla birlikte el feneri ve birkaç kostüm de alarak kayıplara karıştı.

Aslında sandık, filmin sanat yönetmeni tarafından marangozda yaptırılmıştı. Üzerinde Sultan II. Abdulhamit'in tuğrası olan ve Arapça harfler işlenen sandık, şifreliydi.

Filmde Sultan, sırlarını ve petrol haritasını bu sandıkta saklı tutuyordu. Sultanın Sırrı'nd google remarketing a Amerikalı oyuncular Marc Dacascos ile Emanuel Bettencourt, Topkapı Sarayı'nda saklanan bu sandığın peşine düşmüştü.

Oyuncular, İstanbul'un yer altı dehlizlerinden geçerek sandığı çaldıktan sonra kayıplara karışıyordu.

FİLMDE DE SANDIK ÇALINIYORDU

Filmin senaryosunda olduğu gibi sandık gerçek hayatta da çalındı. Yapımcı Ömer Erbil, "Sandığı bir hayır kurumuna bağışlamak istiyorduk. Sonuç itibariyle film ile meşhur oldu. Ancak geçen sabah deponun kapısı ardına kadar açık bulundu. Kapıyı maymuncukla açmışlar. Depoda filme ait kostüm ve dekorlar vardı. Kostümlerden bazıları, takım elbiseler, el fenerleri ve sandık çalınmış. Sanırım tarihi eser sandılar. Hiçbir tarihi kıymeti yok. Kendimiz yaptırdık. Herhalde hırsızlar filmi seyrettiler ki sandık için verilen mücadeleyi gördüler ve değerli olduğunu düşündüler. Yakında müzayedeye çıkarsa şaşırmam'' dedi.

FİLM İÇİN ÇOK AĞIR ELEŞTİRİLER YAPILMIŞTI

Radikal gazetesinin sinema eleştirmeni Uğur Vardan, film için "zırvalık" diye yazmış ve şöyle devam etmişti: "'Sultanın Sırrı', 4 milyon TL'ye mal olmuş gerçek bir zırvalık. Bu filme para kaptıranları bir an önce bulup tebrik etmemiz, bir vicdan borcu."

Zeynep Beşerler, Burak Sergen, Sinan Albayrak, Başak Daşman gibi oyuncuların rol aldığı ve 17 Aralık'ta vizyona giren film için Vardan şunları yazmıştı:

‘Sultanın Sırrı’ izledikten sonra 4 milyon liralık bütçesini duyunca, kusura bakmayın ama ahlaki açıdan kendimi bu benzetmeye yapmak zorunda hissettim: Filmin konusu ‘Soygun’ esprisi üzerine kurulmuş, lakin böyle bir film için 4 milyon TL’lik bütçe istemek gerçek bir ‘Soygun’ olmuş. Sorumluları kim bilmiyorum ama umarım bu lekeyi temizleyecek birileri ortaya çıkar...




Kategori : MAGAZİN