Ünlü pastane kapanmak üzere

Ünlü pastane kapanmak üzere
Eski Büyük Kulüp binası olarak da bilinen Cercle d’Orient için hazırlanan yenileme projesine açılan davanın sonucu, Beyoğlu’nun simgelerinden İnci Pastanesi’nin de kaderini belirleyecek.Abone ol

Cumhuriyet'ten Özlem Güvenli'nin haberine göre Emek Sineması’nın da kapatılmasına neden olan montana seo proje nedeniyle İnci Pastanesi’nin kira sözleşmesi haziran ayında tek taraflı olarak feshedildi. Pastanenin 51 yıllık emektarı Musa Ateş, mahkeme kararına uyacaklarını belirterek “İnci Pastanesi burada kuruldu. Burada halkıyla bütünleşti. Başka yerde olmaz. Davayı kaybedersek başka bir yerde açmayı kesinlikle düşünmüyorum” dedi.

İnci Pastanesi 1944 yılında Luka Zigoris tarafından bugünkü yerinde, yani Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 124 numaralı tarihi binada kapılarını açtı. Profiterolü ile ünlü pastanenin bugünkü işletmecisi Musa Ateş, pastaneye ilk adımını 12 yaşında attı. Ateş, 1960 yılında öğrenciyken İnci Pastanesi’ne gidip iş istediğini anlatarak “Sen öğrencisin iş veremeyiz, dediler. ‘Peki canınız sağolsun’ dedim. Çıkarken durdurdular, ‘İyi bir çocuğu benziyorsun, uygun olan saatlerinde gel buraya’ dediler. İşte o günden beri buradayım” dedi.



Kategori : GÜNCEL