Diyanetten tartışılacak bir hutbe daha!

  • Ana Sayfa
  • Diyanetten tartışılacak bir hutbe daha!
Diyanetten tartışılacak bir hutbe daha!
Birbiri ardına gelen açıklamalarla tartışmaların hedefi haline gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den bir hutbe daha.Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Ali Bardakoğlu'nun yerine Mehmet Görmez'in getirilmesi ve Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezi Başkanı Ayşe Sucu'nun gö north dakota seo revinden alınması ile gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de "Yeni yıl hutbesi" ile tartışılıyor.

Önceki gün Ankara'daki camilerde okutulan hutbede yılbaşı kutlamalarının eleştirilmesi yeni bir tartışma başlattı. Bardakoğlu döneminde, "Geçtiğimiz yılın muhasebesini yaparak, günahlarımızdan dönme gayretinde olmalıyız" çağrısı yapılırken, 2011 için verilen hutbede, "Yılbaşı çerçevesinde yapılan kutlamalar, esasen bizim milletimiz yönünden; dini, ahlaki, kültürel ve geleneksel hiçbir temele sahip değildir. Aklı ve sağlığı tehdit eden içki tüketimini, aile bütçesini tahrip eden kumarı, savurganlığı ve cinsel taşkınlıkları; dini, milli ve ahlaki değerlerimizle bağdaştırmak asla mümkün değildir" denilmesi dikkat çekti. Hürriyet'in haberine göre, ilahiyatçıların konuya ilişkin görüşleri de şöyle oldu:

MASUMANE KUTLAMAYA BİRŞEY DENMEZ



Kategori : GÜNCEL