PKK haracı belgelendi

PKK haracı belgelendi
Şırnak Jandarma Komutanlığı, KCK operasyonunda işadamlarına kesilen haraç makbuzlarını ele geçirdiAbone olŞırnak Jandarma Komutanlığı, KCK operasyonunda zengin işadamlarına kesilmiş HPG makbuzlarını ele geçirdi. Makbuzlarda, tehditle para istendiği dikkat ebay seo çekerken, Şırnak'ta bu yolla 2 milyon lira toplandığı belirlendi

PKK'nın özellikle güneydoğu bölgesindeki varlıklı işadamlarını korkutarak nasıl haraç aldığı ele geçirilen bir makbuzla gözler önüne serildi. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda, zengin işadamlarına kesilmiş HPG makbuzları bulundu.

İşadamı İ.A.'ya kesilen makbuzda, el yazısı ile yazılmış bir tehdit notuyla 50 bin lira istendiği görüldü. HPG bayraklı makbuzdaki "Eğer çalışmalarınızda olumsuz bir durumun olmasını istemiyorsanız bu nota gereken çerçevede yaklaşmanız faydanızadır" tehdit ifadesi dikkat çekti. Jandarma ekipleri, Şırnak'ta işadamlarına 250 adet makbuz dağıtıldığı ve bu şekilde 2 milyon lira para toplandığını tespit etti.



Kategori : GÜNCEL