Vücut dokunulmazlığını ihlal ettiler

  • Ana Sayfa
  • Vücut dokunulmazlığını ihlal ettiler
Vücut dokunulmazlığını ihlal ettiler
Türkiye'de ilk defa bir hakim taciz suçunu küçük para cezaları yerine 7 yıl hapisle değerlendirdi. 13 yılbaşı tacizcisi için TCK 102’yi işlettiAbone olYılbaşında Taksim'de eğlenen kadınları taciz edenlere 7 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Geçtiğimiz yıllarda TCK 105'inci maddeye göre küçük cezalarla kurtulan tacizcilere, bu yıl 102'inci maddeden işlem yapıldı. TC new jersey seo K 102'de "vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" deniliyor. Yani kadınlara dokunan yandı.

Her yıl Taksim'deki yılbaşı kutlamalarını kabusa çeviren tacizcilere bu kez cezaevi yolu göründü. Geçtiğimiz yıllardaki uygulamada tacize uğrayan kadınlar karakola giderek şikayetçi olmayınca, tacizciler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Cinsel Taciz" başlıklı 105'inci maddesi uyarınca "sözlü taciz" kapsamında işlem yapılıyor, ya da "Kabahatler Kanuna" göre ufak bir para cezasına çarptırılıp serbest bırakılıyordu.

CİNSEL SALDIRI

Daha ağır ceza öngören "Cinsel Saldırı" başlıklı 102'inci madde ise şikayetçi olmadığı için uygulanamıyordu. Vatan gazetesinin haberine göre; Geçtiğimiz yıllardaki uygulamalardan ders çıkaran polis, bu defa hazırlıklıydı. Polis, bu defa tacize uğrayan kadınları da ikna ederek şikayetçi olmaları için karakola götürdü. Taksim'in her metrekaresini parselleyen sivil ve resmi polisler yılbaşı gecesi tacizcilere göz açtırmadı. 16 tacizci ve vatandaşı rahatsız eden 45 kişi yakalanarak polis merkezine götürüldü.



Kategori : GÜNCEL