2011'de sürpriz kazanç için bazı sırlar

  • Ana Sayfa
  • 2011'de sürpriz kazanç için bazı sırlar
2011'de sürpriz kazanç için bazı sırlar
Dünya ekonomisinde 2011 yılı içinde sürpriz gelişmeler olabileceği belirtiliyor. İşte,Wall Street Journal'un 2011 için yaptığı ilginç analiz.Abone olFinansal piyasaların yönünü tahmin etmek çoğu zaman zor bir iş olmuştur. Hatta, ekonomilerin hangi yöne doğru hareket edeceğ south dakota seo ini doğru bilseniz dahi bunun yatırımcılara hiç bir faydasının olmadığın dönemler yaşanmıştır. Ancak, bazı sürprizleri önceden yakalamak çok kazanmanın kapısını sonuna kadar açabilir.

Örneğin, Çin ve Brezilya 2010'da en iyi büyüme performansı gösteren ekonomilerden ikisi oldu. Çin'in bu yıl için büyümesinin yüzde 7.5 olması beklenirken, Brezilya için beklenti ise yüzde 10.5 seviyesinde. Ancak, 23 Aralık itibariyle bakıldığında her iki ekonominin gösterge borsa endeksi de yılbaşına oranla değer kaybetmişti.

Tam tersine, aynı dönemde yüzde 2.6 büyüyeceği öngörülen ABD'de ise hisse senetleri endeksleri yüzde 11 ile 20 arasında değişen oranlarda değer kazandı. Aynı şekilde, borç kriziyle savrulan Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da DAX Endeksi de şaşırtıcı biçimde yaklaşık yüzde 16 değer kazandı.



Kategori : DÜNYA