Tayyar'a göre AK Parti'nin oy oranı

  • Ana Sayfa
  • Tayyar'a göre AK Parti'nin oy oranı
Tayyar'a göre AK Parti'nin oy oranı
Yeni yıl yeni tartışmaları beraberinde getirdi. 2011 yılında Türkiye'de genel seçim sonuçları, Ergenekon yargılamaları önemli gündem maddelerini oluşturacak.Abone ol

2011 yılı ile birlikte yıl içindeki beklentilerde beraberinde geldi. Herkes yeni yıldan farklı beklenti içinde. Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar'ın da 2011 beklentileri var massachusetts seo . Tayyar'a göre 2011'de neler olacak? Bu soruya cevap arayan Tayyar'a göre; 2011'in en önemli gündem maddelerinden biri Balyoz davası olacak. Ergenekon'da ise tahliyeler birbirini izleyecek.

(...) Tayyar 2011'de olası durumları şöyle sıralıyor:

AK PARTİ YÜZDE 50'Yİ TEST EDECEK

-Referandumun etkileri de bu yıla aksedecektir. 12 Eylül referandumunda yüzde 58 evet oyuyla ipi göğüsleyen iktidar partisi, 12 Haziran seçimlerinde yüzde 50'yi test edecektir. Bu hedefin iki önemli nedeni vardır diye düşünüyorum: Birincisi yeni anayasa için gerekli milletvekili çoğunluğunu sağlama, ikincisi 2012'de yapılması muhtemel cumhurbaşkanlığı seçimindeki aday stratejisi.

BAĞIMSIZ ÜLKÜCÜLER AK PARTİ'DE YER ALABİLİR

Daha önce belirttiğim gibi referandumdaki işbirliğinin milletvekili aday listelerine yansıtılması ihtimali yüksektir. Böyle bir stratejide AK Parti çatısı dışındaki muhafazakar demokratlar, bağımsız ülkücüler, liberaller ve sosyal demokratlar kendilerine daha fazla kulvar açabilir.



Kategori : GÜNCEL