Bir fırçadan 10 otel projesi çıktı

  • Ana Sayfa
  • Bir fırçadan 10 otel projesi çıktı
Bir fırçadan 10 otel projesi çıktı
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Muş ve Bitlis'e gidiyoruz kalacak otel yok' sözlerinin ardından iki il için 10 otel projesi yapıldı. Şimdi yer aranıyor.Abone ol

Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜ- ROFED) 20 Aralık'ta Ankara'da yapılan kongresinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Turizm beş ille sınırlı kaldı. Bitlis'e Muş'a gidiyoruz, kalacak otel yok" sözleriyle fırç ohio seo alamasının ardından özellikle Muş ve Bitlis'e işadamlarından otel talepler gelmeye başladı.

Her iki ilde de 10'a yakın otel projesi için yer aranıyor. Görevini geçen hafta devreden eski Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Başbakan'ın konuşmasının ardından yatırımcılardan talepler yağdığını söyleyerek "Bölgede otel olmayınca ticaret de turizm de yürümüyor. Başbakan'ın açıklaması bu süreci tetikledi" diye konuştu. Bektaş, Başbakan'ın açıklaması sonrasında bölgede 5 yıldızlı otel yatırımı için arazi hazırladıklarını kaydetti.

MANDIRACI DA VAR, KERESTECİ DE...

Sabah Gazetesi'nden Dilek Taş'ın haberine göre, Bitlis Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şeyhmus Sinecem ise mandıracılıktan kereste ticaretine kadar farklı iş kollarındaki işadamlarını kendilerine başvurduğunu açıkladı. Bölgede mandıracılıkla uğraşan aynı zamanda süt ve gıda fabrikası da olan Bitlisli işadamı Murat Sabuncuoğlu, bölgede 4 yıldızlı bir otel yapmak için belediyeye başvurduklarını kaydetti. Sabuncuoğlu, "En büyük problem arazi. Muş Ovası Türkiye'nin en büyük alanlarından birine sahip olmasına rağmen bölgede arazi yok" dedi.



Kategori : GÜNCEL