Twitter O'nun babasının malıymış!

  • Ana Sayfa
  • Twitter O'nun babasının malıymış!
Twitter O'nun babasının malıymış!
CNN Türk'te 5 N 1 K programını sunan Cüneyt Özdemir'den Twitter ve Facebook'la ilgili çarpıcı açıklamalar...Abone ol

H.Kübra Kocaoğlu
İNTERNETHABER

Yeni bir yılda yeni bir köşeyle karşınızdayız işte. Sosyal medyanın nabzını tutacak, Twitter'dan haberler verecek ve sanal alemin gerçek aktörlerini sizlerle buluşturacak olan Twit-ül Havadis bugün perdelerini açtı İnternethaber okurları için...

Madem bundan böyle Twitter dünyasına akacağız Twit-ül Havadis'in şanına yaraşır bir isimle başlayalım dedik. İsmi 5N+1K ile özdeşleşen, Facebook ve Twitter'da onbinlerce takipçisi olan, kendisi de sosyal medyanın her anlamda içinde yer alan Cüneyt Özdemir ilk konuğumuz.

Yakında çıkaracağı iPad gazetesi için oldukça heyecanlı ve y google remarketing oğun olan Cüneyt Özdemir, bu koşuşturmanın arasında siz İnternethaber okurları için sorularımızı cevapladı. Hızla gelişen ve değişen internet gazeteciliği, sosyal medyayla tanışması, çıkaracağı iPad gazetesi, Twitter'da kimleri takip ettiği, kimleri etmediği üzerine bir söyleşi yaptık.

"Facebook da Twitter da benim babamın malı" diyor Cüneyt Özdemir. Sosyal medyada varolmayı seviyor. Çünkü ona göre bu alan ciddi konuların konuşulduğu kadar mavra da yapabildiği bir yer. Dahası var... Ama dahasını ben değil Cüneyt Özdemir anlatsın.


Sosyal medyayla tanışmanız nasıl oldu?

1993 yılında Londra'ya gittiğimde ilk kez internet diye bir şey duydum. Ve aldığım eğitim multimedya eğitimiydi. Sonra internete merak sardım. 1999 yılında kendi sitemi kurdum. Ardından teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye başladım. Facebook ilk çıktığında çok adapte olamadım. Ama bir gazeteci olarak Twitter daha uygun bir mecra gibi geldi bana. Orayı kişisel bilgilerimi paylaşmaktan çok görüş paylaştığım, kısa mesajlar attığım, zaman zaman ciddi şeyler verdiğim zaman zaman da mavra yaptığım bir yer olarak gördüm. Biraz kendimden biraz da genel olayları koyunca ilgi çektiğini farkettim.




SOSYAL MEDYADA İSTEDİĞİMİ YAZARIM!

Twitter'dan ya da Facebook'tan sizi takip eden birisi Cüneyt Özdemir'e dair farklı yanlar keşfedebiliyor mu?

Özel hayatıma dair hiç bir şey yazmadım, yazmam da. Yazdıklarım aslında çok özelmiş gibi görünen genel bilgiler.

Televizyonda CNN Türk diye bir kanal bana 2 saatlık bir zaman ayırıyor hergün. Ve orada kamu görevi yapmamı istiyor. Ve ben asla orada kendi fikirlerimi koymuyorum.
Köşe yazısına geldiğimizde ben orada bazı konuları yorumluyorum. Orada da aslında bir kamusal bir görev var. Bu sosyal medya ise, Twitter, Facebook'sa benim babamın malı. Ben istediğimi yazabiliyorum. Kimse bana şunu yaz bunu yazma demiyor.

Bir lokantada çok güzel bir yemek yedim diyelim. Eğer o lokantanın Türkiye çapında bir önemi yoksa ben onu programıma çıkaramam. Yani haber olması lazım. Eğer bu lokantanın sektör açısından bir başarısı varsa o zaman köşemde yazabilirim yoksa orada da yazmam. Ama gittim yemek yedim ve hoşuma gitti. İşte bunu sosyal medyaya yazarım.



Kategori : GÜNCEL