Mısır iç savaşın eşiğine sürükleniyor!

  • Ana Sayfa
  • Mısır iç savaşın eşiğine sürükleniyor!
Mısır iç savaşın eşiğine sürükleniyor!
Mısır'ın İskenderiye kentinde bir kiliseye yönelik düzenlenen bombalı saldırı ülkedeki dengeleri bozdu.Abone ol

Mısır'ın İskenderiye kentinde bir kiliseye yönelik düzenlenen bombalı saldırı ülkedeki dengeleri bozdu. Bombalı saldırıların hedefi olan ülkedeki Hristiyanlar dün polisle çatıştı.

İskenderiye şehrinde c sağlık seo umartesi günü 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan kilise saldırısı sonrasında hükümete yönelik tepkili olan şehirdeki Hristiyanlar, dün ilk olarak saldırının gerçekleştiği kilise de bir anma ayini düzenlediler.

Ayin sonrasında yürüyüşe geçen kalabalık başta başbakan Mübarek olmak üzere yetkililere karşı öfke dolu sloganlar attılar.

KAHİRE'DE 42 YARALI

Mısır'ın başkenti Kahire'nin Abbasiye semtinde bulunan Abbasiye Katedrali önünde İskenderiye'deki patlamayı protesto etmek için toplanan Hristiyan göstericilerin ise, polis ve askerlerle çatıştığı, olaylarda 42 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır'da Arapça yayımlanan Youm El Seba Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, akşam saatlerinde kilise önünde toplanan öfkeli göstericiler, polis ve askerlere şişe ve taşlarla saldırdı. Polisin olaya müdahale etmesiyle birlikte çatışma çıktı. Aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 42 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı.



Kategori : DÜNYA