Asker Diyarbakır'da meydan mı okudu?

  • Ana Sayfa
  • Asker Diyarbakır'da meydan mı okudu?
Asker Diyarbakır'da meydan mı okudu?
Zaman yazarı Bejan Matur, Gül'ün Diyarbakır ziyaretinde kent üzerinde uçan savaş uçaklarına tepki gösterdi.Abone ol

İNTERNNETHABER.COM- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün büyük ilgi gören Diyarbakır gezisi konuşulmaya devam ediyor.  Ziyaret esnasında savaş uçaklarının Diyarbakır üzerinde uçmasına tepki gösteren Zaman yazarı Bejan Matur, askerin siyasete meydan okuduğunu iddia etti.

Gül'ün Diyarbakır ziyaretini takip eden Kürt yazar, NTV'de Ruşen Çakır'ın sunduğu 'Yazıişleri' programına konuk oldu. Yankı bulan ziyareti değerle arka kapı seo ndiren Matur, Cumhurbaşkanı Gül'ü korumalarının halka karşı son derece kibar davrandığına dikkat çekti. Matur, ziyareti "Bütün bunlara rağmen çok sıcak bir temsil ve diyalog oldu" sözleriyle değerlendirdi.

ASKERİN MEYDAN OKUMASI

Matur daha sonra ziyaret sırasında kent üzerinde uçan savaş uçaklarını gündeme getirdi. "Son bir şey ekleyeceğim" diyen Matur, askerin ziyarete gölge düşürdüğünü şu sözlerle ifade etti:

"Havaalanına indiğimiz andan itibaren araçlara geçildi konvoy yürümeye başladığında tepemizde uçan jetlerin çok antipatik son derece rahatsız edici olduğunu düşünüyorum. Rutin uçuşları olabilir, deneme uçuşları olabilir. Ama devletin başında olan kişi ziyarete geliyor. Bu sık olan bir şey de değil. Diyarbakır gibi kilit bir şehri önemli bir politik sorunun tam düğüm noktasında ziyaret etmek üzere gidiyor. Ara verilebilirdi mesela. Onu bir meydan okuma gibi gördüm ben, askerin meydan okuması."

GÜL RAHATSIZ OLMUŞ

Araya giren Ruşen Çakır da Gül'ün bu durumdan rahatsız olduğunu iddia etti. Ziyarette korumaların silahlarını göstermemeye özen gösterdiğini vurgulayan Çakır, bu durumun çelişki yarattığına dikkat çekerek konuyla ilgili şunları söyledi:

"Valla neye meydan okuyor bilmiyorum ama çok fazla bir şansı olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki ilginç olan halkın içine karıştığı zaman silahları göstertmemeye özen gösteren bir cumhurbaşkanını, şehre adım atar atmaz en büyük silah olan jetler tarafından karşılandı denemez o başka bir şey denk geldi evet orada garip bir durum vardı galiba bundan kendisi rahatsız olmuş bilmiyorum ifade eder mi?"



Kategori : GÜNCEL