Paket aşımı vatandaşı çileden çıkarttı

  • Ana Sayfa
  • Paket aşımı vatandaşı çileden çıkarttı
Paket aşımı vatandaşı çileden çıkarttı
GSM operatörlerinin kendilerine sunduğu belli tarifeleri seçen vatandaşlar paket aşımı sonrasında gelen yüksek tutarlı faturalardan dert yandılar. Abone ol

GSM operatörlerinin kendilerine sunduğu belli tarifeleri seçen vatandaşlar paket aşımı sonrasında gelen yüksek tutarlı faturalardan dert yandılar. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tarifeler Dairesi Başkanlığı “Paket aşımı sonrasında yapılacak her konuşma azami olarak dakikası 40 kuruştan ücretlendirilir” dedi.

GSM operatörlerinin kendilerine sunduğu ve birbirinden farklı paket tarifelerini kullanan vatandaşlar Tüketici platformu Sikayetvar.com’a ilettikleri mesajlarla paket aşımı sonrası gelen yüksek telefon faturalarında hair transplant cost in turkey n dert yandılar. Gelen Şikayetler sonrası Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tarifeler Dairesi Başkanlığı, tüketicileri bilgilendirmek amacı ile Sikayetvar.com’a açıklamalarda bulundu. Tüketicileri hem paket aşımı ücretlendirilmesi hem de sms ile bilgilendirme hakkında bilgi verdi.

Her Paketin Ücretlendirilmesi Farklı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tarifeler Dairesi Başkanlığı,  tarafından  paket aşımı ücretlendirilmesi hakkında “Her pakette tarife aşımı ücretlendirilmesi değişir. Fakat paket aşımı sonrasında her yöne azami olarak 40 kuruştan ücretlendirilir. Paketler ve paket tarife süreleri ve fiyatları GSM operatörleri tarafından belirlenir. Paket aşımı sonrasında ayrı bir ücretlendirilmeye gidilir. Her paket için ücretlendirme ve paket aşımı ücretlendirilmesi değişebilir. Bu konuda dikkat etmek gerekir. Farklı paket aşımı ücretlendirilmesi olsa da paket aşımı sonrasında faturaya en fazla dakikası 40 kuruş olarak yansıtılır” denildi.

SMS ile Bilgilendirmeye Dikkat

Kullanım miktarlarının sms ile de sorgulanabildiğini hatırlatan yetkililer mesajların geldiği zaman dilimine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı. Yetkililer sms ile bilgilendirme hakkında “Cep telefonu operatörleri, kullanım miktarı sınırlı hizmetlerde kullanım miktarının kısa mesaj kanalı ile ücretsiz sorgulanmasını sağlıyor. Kullanım sınırının yüzde 80’ine ve yüzde 100’üne ulaşılması durumunda aboneler, GSM operatörlerince kısa mesaj (SMS) ile bilgilendiriliyor ve mesajlar da ücretsiz. Her iki karar da BTK tarafından verilen ve uygulanması zorunlu olan kararlardır. Genel olarak paketlerin yüzde 80 lik kullanımı gerçekleştirildiğinde paketinizin yüzde sekseni dolmuştur kullanıcıya diye uyarı gidiyor. Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta bu mesaj yüzde seksenlik kullanımı doldurduğunuzdan sonra da gelebilir. Gelen bilgilendirme mesajlarında bu en az iki günlük kullanım bu süreye dahil olmayabilir deniliyor. Bilgilendirme mesajında not düşüyorlar dikkat etmek gerekir. Faturalarına dahil edilmemiş miktarlar olabiliyor” dedi.


ŞikayetVar Haber



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ