Ergenekon içerde Hizbullah dışarda!

  • Ana Sayfa
  • Ergenekon içerde Hizbullah dışarda!
Ergenekon içerde Hizbullah dışarda!
Hizbullah'ın kurucularından Edip Gümüş ve Cemal Tutar'ın da aralarınhda bulunduğu 10'u Hizbullah üyesi toplam 15 kişi şartlı tahliye ile salıverildi.Abone ol

Hizbullah'ın kurucularından Edip Gümüş ve Cemal Tutar'ın da aralarınhda bulunduğu 10'u Hizbullah üyesi toplam 15 kişi şartlı tahliye ile salıverildi.

Tahliye edilenleri, cezaevi önünde toplan best hair transplant in turkeyhair transplant in turkey an binlerce kişi tekbir getirerek karşıladı.

Yeni düzenlemeden Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan terör örgütü Hizbullah'a üye olmak ve faaliyetlerde bulunmaktan yargılanan üst düzey yöneticiler Edip Gümüş, Mehmet Varol, Mustafa İpek, Sinan Yakut ve Şehmus Kınay serbest bırakılırken, askerlik sorunu olduğu belirlenen Cemal Tutar, Fuat Balca, Mahmut Demir, Kemal Gülşen ile Abdülkerim Kaya ise Askerlik Şubesine teslim edildi. Edip Gümüş ve Cemal Tutar, 17 Ocak 2000'de Beykoz'da Hizbullah yöneticisi Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü operasyonda yakalanmıştı.

10 yıl hapis şoku!

Hizbullah liderlerinin de aralarında bulunduğu örgüt üyelerinin serbest kalmasını sağlayan karar,Ergenekon ve KCK davasında yargılanan, silahlı eyleme katıldıkları henüz katılanamayan belediye başkanları, akademisyenler, yazarlar, gazetecilerin 10 yıla kadar tutuklu kalabileceklerini de ortaya koydu. Kararın ardından yalnızca dün, cinayetten yargılanan 37 kişi tahliye edildi. Yerel mahkemelerle birlikte bu suçlardan yargılanıp tahliye edilenlerin sayısı ise yüzleri buluyor.



Kategori : GÜNCEL