Çubukçu'dan müthiş kelime oyunu!

  • Ana Sayfa
  • Çubukçu'dan müthiş kelime oyunu!
Çubukçu'dan müthiş kelime oyunu!
İlköğretimde türban tartışmaları Meclis'te ilginç bir soru-cevap polemiğine neden oldu.. Soruyu soran CHP'li Turgut Dibek, cevabını veren ise Milli Eğitim bakanı Nimet Çubukçu'ydu. Abone ol

İlköğretimde türban tartışmaları Meclis'te ilginç bir soru-cevap polemiğine neden oldu.. Soruyu soran CHP'li Turgut Dibek, cevabını veren trapianto di capelli in turchia ise Milli Eğitim bakanı Nimet Çubukçu'ydu.

Aslında Dibek'in sorusu çok basitti. Dibek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün, "İlkokulda türban sözkonusu olamaz" açıklamasını anımsatarak, Başbakan Erdoğan'a "Türkiye'nin Başbakanı laikliğe açıkça aykırı bir konuda 'İlkokula türbanla girilemez' açıklamasını neden yapmamaktadır" diye seslendi.

Dibek'in soru önergesini Başbakan Erdoğan yerine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu yanıtladı.

Ancak Çubukçu'dan öyle bir yanıt geldi ki, duyanlar oynanan kelime oyunu karşısında şaşkına döndü. Çubukçu, Dibek'in önergesine, ucu Hayrünnisa Gül'e de dokunacak bir üslupla "3 satırlık" bir yanıt verdi. Çubukçu yanıtında şöyle dedi:

"Günümüzde, eğitim sistemimizde İlkokul adında bir okul türü bulunmamaktadır. Diğer taraftan, meri mevzuatta okullardaki kılık kıyafete ilişkin hükümlerin de yer aldığı herkesçe bilinmekte olup ayrıca açıklama yapılmasını gerektiren bir husus olmadığı değerlendirilmektedir."



Kategori : GÜNCEL