BDP Grubu'nu tel gibi geren sözlük!

  • Ana Sayfa
  • BDP Grubu'nu tel gibi geren sözlük!
BDP Grubu'nu tel gibi geren sözlük!
Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında konuştu. Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Gültan Kışanak, demokratik özerklik ve iki dilli hayat tartışmalarıyla yapılan Genelkurmay Başkanlığı açıklamasını ve ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisini sert dille eleştirdi. Hükümeti askeri capelli vesayete destek vermekle suçlayan Kışanak,"Bu ülkenin yurttaşlarının ana dilini kullanma hakkına karşı asker süngü çıkardı. Hükümet de buna destek verdi" dedi.

Kışanak, Başbakan Erdoğan’a "Başbakan ‘ameliyat yaptırmam’ diyor. Sayın Başbakan bu ülkenin sorunları var, bunları çözmezsek değil ameliyat kangrene dönüştürürsünüz, kangren olursa da bu işin sonu ayrılıktır" diye seslendi. BDP Grup toplantısan katılan bir kişi ise BDP'nin iki dilli hayatını protesto etmek amacıyla Kışanak'a Türkçe sözlük hediye etti.

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında konuştu. Kışanak'ın konuşmasının hedefinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik özerlik çalışmalarına ilişkin sözleri ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisi vardı.

BDP'li Kışanak, en son düzenlenen MGK toplantısı sonrası yayımlanan bildiriyi sert sözlerle eleştirerek, "Bu bildiri askeri vesayetle askeri vesayetin yetiştirmesinin yanyana olduklarının tescillendiğinin resmidir" dedi.



Kategori : POLİTİKA