Hem Erdoğan'a hem sendikacılara çattı!

  • Ana Sayfa
  • Hem Erdoğan'a hem sendikacılara çattı!
Hem Erdoğan'a hem sendikacılara çattı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı!Abone ol

İNTERNETHABER / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eleştiri oklarını yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltti. Konuşmasına madencilerin sorunlarına değinerek başlayan CHP Lideri, Erdoğan'ı Romenlerle vurdu! Kılıçdaroğlu ayrıca, sendikacılara da çattı!

AK Parti iktidarını taklitçilikle suçlayan CHP Lideri, 'Bizim ardımızdan, iki bakanımız da soluğu Zonguldak'ta aldı. Yani biz maden ocağına gideceğiz deyince, onlar da maden ocağına gittiler' dedi.

Kılıçdaroğlu, vatandaşın her sıkıntısına ortak olacağını ifade ederek,'Hafta sonu da Romen vatandaşların sıkıntılarını dinlemek için Kuşadası'na gideceğiz' dedi. Bu sözlerin ardından da CHP ile AK Parti arasındaki fa hair transplant cost turkey rka şu sözlerle vurgu yaptı:

'Hafta sonu Kuşadası’na gidip Romen vatandaşlarla beraber olacağız deyince apar topar grup toplantısına Roman vatandaşları getirdiler. Ama AK Parti ile aramızda bir fark var. Biz vatandaşın ayağına gideriz onlar ayaklarına getirirler'

CHP Lideri ayrıca, 2011 yılının AK Parti iktidarıyla umutsuz bir yıl olacağını, umuda çevirmenin ise CHP iktidarı ile mümkün olabileceğini belirtti. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

"İKİ MADEN ŞEHİDİMİZ..."

2010 yılının son günlerini Manisa Soma'da geçirdik. Arkadaşlarımızla beraber bir karar aldık. Çalışma koşullarının en zor olduğu yere gidelim, onlar yılbaşı akşamı çalışıyorlar... Onlarla konuşalım ve dertlerini dinleyelim dedik.

Soma'nın bir özelliği var. Bize Manisa'da en az oy çıkan ilçelerimizden biridir. Soma'ya gittim, işçilerle beraber maden ocağına indik. Onların hangi zor koşullarda emek harcadıklarını biliyorum. Daha önce defalarca zaten anlatılmıştı. Ama bu kez yaşadık. Gördüğümüz bir gerçek vardı. Soma'da 20 bine yakın maden işçisi var. Maden işçilerimizin büyük kısmının çalışma koşulları uygun değil. Büyük kısmı asgari ücretle çalışıyor.


Orhan Veli aslında boşuna söylemiyor: "Yüz kara değil, kömür karası... Böyle kazanılıyor ekmek parası" diye... Onlara sordum, 'İşlerinizden memnun musunuz?' diye... Değiliz ama mecburuz dediler. Kuşkusuz Zonguldak'a giden oradaki işçilerle beraber olan iki Sayın bakanı da kutluyorum.

O övündüğümüz kalkınmış dediğimiz, en büyük 10 ekonomiden biri olacaktır diye beklenti içine girdiğimiz Türkiye, göçük altındaki iki yurttaşımızı hala çıkaramadı. Bugün tam 232. gün arkadaşlar... Şili'yi ve Türkiye'yi düşünün... Zonguldak'ta iki aile hala babalarının göçük altından çıkarılmalarını bekliyorlar. O ailelere sesleniyorum... Onlar sahipsiz değiller, onların sahibi biz olacağız.

Eskiden Soma'da bir tane yedi emin için ayrılan depo varmış... Şimdi depo sayısı dörde çıkmış... Çünkü icra ile el konulan mallar bir depoya sığmaz olmuş. Ne yazık ki Soma'da esnaf da, çiftçi de vatandaş da dertli.

"BİZ MİLLETİN AYAĞINA GİDİYORUZ"

Biz maden ocağına gideceğiz deyince onlar da madene gittiler. Hafta sonu Kuşadası’na gidip Romen vatandaşlarla beraber olacağız deyince apar topar grup toplantısına Roman vatandaşları getirdiler. Ama AK Parti ile aramızda bir fark var. Biz vatandaşın ayağına gideriz onlar ayaklarına getirirler.



Kategori : POLİTİKA