Görevdeki polis kaç gün askerlik yapacak?

  • Ana Sayfa
  • Görevdeki polis kaç gün askerlik yapacak?
Görevdeki polis kaç gün askerlik yapacak?
Polislerin askerlikleri ile ilgili yasa tasarısı son şeklini aldı. Tasarıya göre; şu anda silah altında olan 38 bin polis 3 hafta eskerlik yapacak. Abone olİçişleri Bakanı Atalay, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan polisin askerlik süresini kısaltan tasarıya geçici bir madde eklediklerini söyledi. Buna göre askere gitmeyi fosforlu kalem bekleyen veya şu anda silah altında olan toplam 38 bin polis sadece 3 hafta askerlik yapacak.

Polislerin askerlik süresi kısaltılırken, askere gitmeyi bekleyen 38 bin polise yeni bir müjde daha geldi. Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandıran İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polislerin askerlik süresini kısaltan kanun tasarısına konulan geçici bir madde ile asilah altında olan ve askere gitmeyi bekleyen toplam 38 bin polisin sadece 3 hafta askerlik yapacağını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 36 bin 213 polis halen askerlik görevini yapmadı. Polis olup da kışlada bulunan ise 2 bin 202 kişi bulunuyor. İçişleri Bakanı Atalay, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan polislerin askerlik süresini kısaltan tasarıya geçici bir madde konulduğunu belirtti.

Atalay, tasarıya konulan geçici madde ile askere gitmeyi bekleyen veya şu anda asker olan 38 bin polisin sadece 3 hafta askerlik hizmeti ile yükümlü olacağını kaydetti.



Kategori : GÜNCEL