Öcalan ben de okuyacağım derse

  • Ana Sayfa
  • Öcalan ben de okuyacağım derse
Öcalan ben de okuyacağım derse
Üniversiteyi bitiremeyenlere aftan Öcalan da yararlanabilecek. Peki İmralı'ya hoca gidecek mi?Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Üniversiteyi bitiremeyen öğrencilere gelen aftan Öcalan'ın yararlanma hakkı doğdu. Peki terör örgütü lideri Abdullah Öcalan 'ben de okuyacağım' derse ne olacak? O ihtimalleri Hürriyet yazarı Yalçın Doğan sıraladı.

Torba Yasanın (halen tasarı) bu maddesi, her ne sebeple olursa olsun, ilişkisi kesilenlere öğrenim fırsatı tanıyor. Bilindiği gibi Öcalan'ın kaydı Siyasal Bilgiler Fakültesini (SBF) devamsızlık nedeni hair transplant turkey yle silinmişti. Bu karışık duruma dikkat çeken Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, yasa metnini yazanların kulaklarını Aziz Nesin ile çınlatıyor:

TAM HOPTİRİNAM

"Her ne sebeple olursa olsun, dediğine göre, yasa yürürlüğe girdikten sonra, beş ay içinde Apo da, "ben üniversiteye gideceğim" derse, engel yok. Okuyacak, büyük adam olacak.  Artık dersleri nasıl takip eder, bilinmez.

Imralı ile Ankara arası biraz uzak. Bu durumda, imrah'dan ya ders ve sınav günleri Ankara'ya uçak kaldırmak gerekecek, Siyasala bir-iki, haydi kalkıyor, üstelik polis eşliğinde, güvenli bir biçimde.

Ya da hocalan Imralı'ya uçurmak. Ama, o zaman diğer öğrencilere haksızlık.
Üçüncü şık, onu Ankara'da bir cezaevine nakletmek. Ne var bunda, adamın hakkı, herkese ne sebeple olursa olsun okula devam hakkı getiriyorsan, adam da bundan yararlanmak isteyebilir.

Aziz Nesin'in ruhu şad olsun, tam "Memleketin Birinde Hoptirinam".
Yasa metnini yazmak hüner ister. Böyle yazarsan, bu sonuçlara katlanırsın. Bu macera nasıl sonuçlanacak, gel de merak etme."

MADDEDE NE YAZIYOR?

Torba Yasanın 113. maddesi Yüksek Öğrenim Yasasının geçici 57. maddesini değiştiriyor ve şu hale getiriyor: "Yüksek öğretim kurumlarında hazırlık dahil, bütün sınıflarda intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans ve lisans üstü öğrenim gören öğrencilerden, 12 Eylül 1980den sonra, kendi isteği ile ilişkileri kesilenler dahil, her ne sebeple olursa olsun, ilişkisi kesilenler, bu yasanın yürürlüğe girdiği andan itibaren beş ay içinde ilişkilerinin kesildiği kurumlara başvurdukları takdirde, öğrenime başlayabileceklerdir"



Kategori : GÜNCEL