Aynı acıyı ikinci kez yaşıyorlar!

  • Ana Sayfa
  • Aynı acıyı ikinci kez yaşıyorlar!
Aynı acıyı ikinci kez yaşıyorlar!
1979'daki İran devriminin ardından ülkesini terk etmek zorunda kalan Şah Pehlevi'nin ailesi ikinci büyük acıyla sarsıldı.Abone ol

İran'ın eski Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin en küçük oğlu intihar etti. Pehlevi'nin kızı Leyla da 2001'de Londra'da bir otel odasında ölü bulunmuştu.

İran'ın eski Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin en küçük oğlu Ali Rıza Pehl fosforlu kalem evi, Boston'daki evinde ölü bulundu. Yetkililer Harvard Üniversitesi'nde felsefe ve eski İran tarihi okuyan 44 yaşındaki Ali Rıza Pehlevi'nin kendisini silahla vurarak intihar ettiğini belirtti.

Pehlevi ailesi adına açıklama yapan Şah'ın büyük oğlu kardeşinin genç yaşta babasını ve kız kardeşini kaybetmenin acısı ve İran'ın içinde bulunduğu durum nedeniyle duyduğu üzüntüyü atlatamadığını söyledi. Rıza Pehlevi açıklamasında, kardeşinin, "yıllardır ailesinin ve ülkesinin başına gelen felaketlerin verdiği derin üzüntüyü atlatmak için uğraştığını ama başaramayıp 4 Ocak 2011 akşamı evinde intihar ettiğini" ifade etti.

KIZ KARDEŞİ OTEL ODASINDA BULUNMUŞTU

Olayı soruşturan yetkililer, bekar olan ve Harvard Üniversitesi'nde felsefe ve eski İran tarihi okuyan Ali Rıza Pehlevi'nin, 2 milyon dolar verip 2001'de satın aldığı evinde, kendisini silahla vurarak intihar ettiğini belirtiyor.

Ali Rıza Pehlevi'nin kız kardeşi Leyla Pehlevi de  2001'de 31 yaşındayken Londra'da ilaç ile kokain aldıktan sonra kiraladığı büyük bir otel odasında ölü bulunmuştu.



Kategori : DÜNYA