e-pasaport alacaklar bu habere dikkat!

  • Ana Sayfa
  • e-pasaport alacaklar bu habere dikkat!
e-pasaport alacaklar bu habere dikkat!
e-pasaport ne? İşte özelliklerinden başvuru sürecine, gerekli belgelerden teslimata kadar e-pasaport hakkında bilmeniz gerekenler.Abone ol

E-pasaportların yürürlüğe girmesiyle birlikte eski tip pasaportlarla seyahat imkanı 24 Kasım 2015 tarihinde sona erecek. Pasaportunun süresi dolmayan vatandaşlar, 2015'e kadar eski pasaportlarını kullanabilecek. Bununla birlikte, eski tip hair transplant turkey before and after pasaportlarının geçerlilik süresi sona erenler, 31 Ocak 2011'e kadar pasaport süresini uzatabilecek. Eski pasaportların süresi 1 Şubat'tan itibaren uzatılmayacak. Bu tarihten itibaren pasaport süseri dolanlara e-Pasaport verilecek.

Peki e-pasaport ne? İşte özelliklerinden başvuru sürecine, gerekli belgelerden teslimata kadar e-pasaport hakkında bilmedikleriniz...

Uluslararası standartlarda hazırlanan e-Pasaportların 1 Haziran 2010’dan itibaren kullanıma sunulmasıyla çok sayıda kişi Emniyet Genel Müdürlüğünü arayarak uygulama hakkında bilgi istedi.

Emniyet yetkilileri sık sorulan soruların yanıtlarına internet sitesinde yer verdi. Buna göre, e-Pasaport başvuruları Türkiye'de 81 il ve 287 İlçe Emniyet Müdürlüğüne, yurt dışında ise bağlı olunan konsolosluklara yapılabiliyor.

Türkiye'de üretilecek e-Pasaportlar Avrupa Birliği uyum süreci çerçevesinde tasarlandı ve renkleri de bu çerçevede belirlendi. Umuma mahsus e-Pasaportların rengi bordo, diplomatik e-Pasaportların rengi de siyah olarak değiştirildi. Hususi damgalı ve hizmet damgalı e-Pasaportlar ise yeşil ve gri renkte üretilmeye devam ediliyor.



Kategori : GÜNCEL