Birçok hastalığın baş düşmanı..

  • Ana Sayfa
  • Birçok hastalığın baş düşmanı..
Birçok hastalığın baş düşmanı..
Obezite tüm dünyayı sarmaya devam ederken beraberinde de getirdiği rahatsızlıklarla büyük sağlık sorunlarına neden olabiliyor.Abone ol

Diyetisyen Hatice Karslıoğlu, obezitenin dünyada hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde her geçen gün daha fazla yayıld hair transplant turkey cost ığını belirterek, dünyada 400 milyonun üzerinde obezin ve yaklaşık 1.6 milyar kadar da aşırı kilolu insanın bulunduğunu savundu. Karslıoğlu, "Obezite günümüzde hastalıkların oluşmasının yüzde yüz en önemli sebebidir" dedi.

Diyetisyen Hatice Karslıoğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada Dünya Sağlık Örgütüne göre obezitenin bütün yaş gruplarını ilgilendiren, görünme sıklığı giderek artan, sosyal ve psikolojik yönleri ile önemli bir halk sorunu olduğunu ifade ederek, "ABD Obezite Birliği'nin yayınladığı verilere göre ABD'de her yıl obezite ile ilgili hastalıklar sonucu 300 bin kişi yaşamını yitiriyor ve obezite tedavisi için harcanan sağlık giderleri de yaklaşık 100 milyar dolar civarında. Özellikle çocuklar ve ergenlik çağındaki gençler için obezite alarm verici düzeydedir" dedi.



Kategori : SAĞLIK