Komşuyu krizden onlar kurtaracak!

  • Ana Sayfa
  • Komşuyu krizden onlar kurtaracak!
Komşuyu krizden onlar kurtaracak!
Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin küresel mali krizin ardından bütçe açıkları nedeniyle Avrupa Birliği'ne zor zamanlar yaşatan başta Yunanistan, İspanya ve Portekiz'i kanatları altına almaya hazırlanıyor.Abone ol

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin küresel mali krizin ardından bütçe best hair transplant in turkey açıkları nedeniyle Avrupa Birliği'ne zor zamanlar yaşatan başta Yunanistan, İspanya ve Portekiz'i kanatları altına almaya hazırlanıyor.

Deutsche Welle gazetesini haberine göre, Pekin hükümeti İspanya, Portekiz ve Yunanistan'a, devlet tahvillerini satın alarak destek olacak. Çin bu hareketiyle AB'nin politik desteğini kazanmayı hedefliyor. Çin'in AB'nin maddi sıkıntıdaki ülkelerine destek olmayı hedeflediği haberi piyasalarda rahatlamaya sebep oldu. 2012 yılında başbakan olması beklenen Çin Başbakan vekili Li Kekiyang bu bağlamda temaslarda bulunmak için İspanya'ya gitti. Li Keqiang yarın Almanya'yı, ardından da İngiltere'yi ziyaret edecek.

Çin'in bu yılki ilk yüksek düzey resmi ziyaretini Çin Başbakan Yardımcısı Li Kekiyang gerçekleştiriyor. Yüksek lisansını hukuk alanında tamamlayan 55 yaşındaki iktisatçı Li'nin yakında başbakan olacağı tahmin ediliyor.



Kategori : DÜNYA