AB dönem başkanlığı Macaristan'a geçti

  • Ana Sayfa
  • AB dönem başkanlığı Macaristan'a geçti
AB dönem başkanlığı Macaristan'a geçti
Macaristan, Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı görevini, düzenlenen törenle Belçika'dan resmen devraldı.Abone ol

2004 yılında AB'ye üye olan Macaristan, Haziran ayı sonuna kadar yürüteceği AB Dönem Başkanlığını Belçika'dan resmen devraldı.
Başkent Budapeşte'deki parlamento binasında düzenlenen törene Macaristan Başbak cinsel takviye anı Viktor Orban, AB'nin bir önceki dönem başkanı Belçika'nın Başbakanı Yves Leterme ve diğer davetliler katıldı.

Törende ilk sözü alan Belçika Başbakanı Leterme, "Bu parlamento, bu şehir AB dönem başkanlığını devretmek için sembolik mekanlardır" dedi. Daha sonra Leterme, AB bayrağını Macar Başbakan Orban'a teslim etti ve devir işlemi gerçekleştirildi.

ESKİ DOĞU BLOKÜ ÜLKELERİNE ÖNCELİK

Macaristan Başbakanı Orban ise, şu anki ekonomik baskının üstesinden gelinmesi için AB üye ülkelerinin dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi. Macaristan'ın dönem başkanlığında yapacağı icraatlara da değinen Orban, Hırvatistan'ın üyelik süreci ile Bulgaristan ve Romanya'nın Şengen'e dahil edilmesi konusuna konsantre olacaklarını söyledi.
Öte yandan, Macaristan'ın dönem başkanlığı için Brüksel'deki AB merkezinde dekorasyon değişikliği yapıldı. Merkez binaya Macaristan dönem başkanlığı logoları yerleştirildi ve başkanlık odası da bu yönde dekore edildi.



Kategori : DÜNYA