Başbakan'a mektup yazdı hayatı karardı!

  • Ana Sayfa
  • Başbakan'a mektup yazdı hayatı karardı!
Başbakan'a mektup yazdı hayatı karardı!
İş istemek için 2007 yılında Başbakan'a mektup yazdı! Ancak mektuğta 'hakarette bulunduğu iddiasıyla' 10 ay hapis cezası aldı!Abone olUşak'ta gıda mühendisi 32 yaşındaki Hayati Asiltürk, iş istemek için 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı, iki yıl sonra da internette yayınladığı mektupta 'Başbakan'a hakarette bulunduğu' gerekçesiyle açılan kamu davasında cricket çakmak 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası 6 bin TL paraya çevrilen Asiltürk, üç sayfalık mektubundaki bazı bölümlerin ayıklanıp biraraya getirildiğini, bir bütün olarak okunduğunda hakaret olmadığının görüleceğini iddia ederek, temyize başvurdu.

Gıda mühendisi evli Hayati Asiltürk'ün, üç yıl boyunca iş bulamayınca 2007 yılında Başbakan Recep Erdoğan'a yazdığı üç sayfalık bir mektup, başına iş açtı. Başbakan Erdoğan'ın şahsi e-posta adresine gönderdiği mektupla iş isteyen Asiltürk, Başbakan'ın şahsına ve hükümetin bazı icraatlarını yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

Asiltürk, Başbakan"a ulaşmadığını düşündüğü mektubunu iki yıl sonra kurduğu ve Türkiye'nin ilk sanal partisi olduğunu ileri sürdüğü "www.gokturkpartisi.com" adlı internet sitesinde de yayınladı. Ancak mektubun internet sitesinde yayınlanmasının ardından başına gelmeyen kalmadı. Hakkında 18 Mayıs 2009 tarihinde Uşak 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde, 'hakaret' suçundan kamu davası açılan Asiltürk, 13 ay süren yargılamanın ardından 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezası, 6 bin TL paraya çevrildi. Asiltürk, kararı temyiz etti.



Kategori : POLİTİKA